Supervrouwen 2.0

10 Cloverfield Lane

Sony

Op acht maart vierden we allemaal Internationale Vrouwendag. Vrouwenrechten zijn een hot topic, ook in Hollywood! Bovendien barst het er van de rolmodellen voor independent women. Angelina Jolie, Emma Watson, Jennifer Lawrence: allemaal supervrouwen die sterk in hun high heels staan. 2016 brengt een nieuwe generatie onafhankelijke vrouwen met zich mee die onze vrouwelijke kracht sterk vertegenwoordigen op het grote scherm!

Mary Elizabeth Winstead

Mary Elizabeth Winstead is een ongelooflijke duizendpoot die niet zomaar over zich heen laat lopen. Deze natuurlijke schoonheid werd bekend als scream queen door de rollen die ze vertolkte in The Ring 2 (2005), Final Destination 3 (2006) en natuurlijk als Ramona Flowers in Scott Pilgrim Versus The World (2010). Omdat ze zo mooi is, staat ze op de tiende plek in de ‘Hottest Women of Horror Movies’-lijst. Een veelzijdige dame, want naast acteren kan ze ook nog eens ongelooflijk goed dansen. Dat bewijst ze in Make It Happen (2008). Dit jaar maakt ze een grote sprong als leading lady in 10 Cloverfield Lane, een nieuwe mysterieuze film van J.J. Abrams.

Brie Larson

Room

A24

Oscar-winnares Brie Larson is alomtegenwoordig op nieuws- en filmsites. We kennen haar van Scott Pilgrim Versus The World (2010) als de pittige rockster Envy Adams en als Molly uit 21 Jump Street (2012). Ze sleepte dit jaar de Oscar voor beste actrice in de wacht en hoe kon het ook anders. De prestatie die ze neerzette in Room van regisseur Lenny Abrahamson heeft iedereen omvergeblazen. Opmerkelijk is ook de prestatie van haar tegenspeler, de jonge Jacob Tremblay. Hij is pas zeven, maar is ongelooflijk getalenteerd. Samen geven ze de ondoorgrondelijke relatie tussen moeder en kind op een verbluffende manier weer. We zijn daarom ook allemaal erg benieuwd hoe ze het zal doen in haar nieuwste filmproject, Kong: Skull Island, dat uitkomt in maart 2017.

Bel Powley

The Diary of a Teenage Girl

Lumière

Deze Britse schoonheid brak door met haar eerste grote rol in The Diary of a Teenage Girl (2015). In februari ontving ze de Independent Spirit Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor deze film. Hierin speelt ze een 15-jarige naïeve puber die de wereld van genot en avontuur ontdekt die San Francisco in de jaren 70 te bieden heeft. De donkere wolken van seksueel overdraagbare aandoeningen zijn nog lang niet in zicht, want enkel de zon lacht deze wulpse bloem toe. De film werd bovendien gemaakt door het Belgische productiehuis Caviar. Bel Powley vindt zelf dat elk tienermeisje deze film moet zien. Daardoor zullen ze hun leefwereld en zichzelf beter begrijpen. Hou deze brunette zeker in de gaten, want ze werkt momenteel aan twee nieuwe films: A Storm in the Stars en Ashes in the Snow komen dit jaar uit.

Saoirse Ronan

Brooklyn

20th Century Fox

Deze 22-jarige Ierse is zowat de grootste belofte van Hollywood. Dat bewees ze met haar grote rollen in Atonement (2007), The Lovely Bones (2010) en The Host (2013). Saoirse overtrof zichzelf in 2015 als Eilis Lacey in de film Brooklyn. Voor die vertolking werd ze (voor de tweede keer inmiddels) genomineerd voor de Oscar voor beste actrice. In deze film speelt ze een migrante die niet lang na haar aankomst in Brooklyn in 1950 verliefd wordt op de aantrekkelijke Tony Fiorello (Emory Cohen). Ze zal erg vaak terug te vinden zijn op je beeldscherm de komende jaren. Ze heeft al verschillende rollen ingepalmd in de films Loving Vincent, The Seagull, On Chesil Beach en Lady Bird, die uitkomen in 2016 en 2017.

Daisy Ridley

Star Wars The Force Awakens

Disney

Daisy Ridley is erg vers bloed in de Hollywood-scene. Voor ze echt verscheen op het grote scherm, had ze al heel wat kleine rolletjes vertolkt in verschillende televisieproducties. Maar ze maakte als totaal onbekende actrice een grote stap richting ‘the big screen’ door haar vertolking in Star Wars, en die was meteen raak. Ze straalde als Rey, een van de hoofdpersonages in de zevende Star Wars-film, The Force Awakens, die vorig jaar in de zalen kwam. Ze moest erg huilen nadat ze voor het eerst de trailer van de film had gezien, en terecht! Ze mag heel trots zijn op wat ze voor elkaar heeft gekregen! Bovendien zal ze deze rol verderzetten in de achtste film, die uitkomt in 2017. Wij kunnen alvast niet wachten om haar terug te zien!

Gal Gadot

Batman v Superman Dawn of Justice

Warner

Eerder vertolkte deze Israëlische schoonheid al de rol van de moedige Gisele in de The Fast and the Furiousreeks, waarin ze als verleidelijke dame heel wat mannenharten sneller deed slaan. Nu is ze helemaal terug en straalt ze als Wonder Woman in Batman Versus Superman: Dawn of Justice. Ze tekende ook voor de twee sequels: Justice League en een solo Wonder Woman-film. Voor deze rol haalde ze al haar vechtskills uit de kast en trainde ze zich in verschillende gevechtssporten. Benieuwd hoe haar kungfu/kickbokstactiek eruit zal zien? Wij in ieder geval wel!

Genoeg girlpower dus om onze vrouwenrechten te beschermen in het competitieve Hollywood. En vooral niet vergeten, girls: who run the world?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.