Survivalprogramma’s voor in je to-watch-list (3)

Day Gardner Productions Ltd.

Ray Mears

Tijd om nog eens een zwik superieure survivalprogramma’s mee te geven. Een kwestie dat u weet wat te bekijken als het weer omslaat. Of wat te doen als u plots kniediep in de sneeuw op één of andere Russische toendra staat.

5. Extreme Survival met Ray Mears

Hoewel het slechts drie seizoenen duurde was Extreme Survival met Ray Mears een uitstekend overlevingsshow. Ray reisde naar een gevarieerde set landen over de hele wereld om zich daar te verdiepen in de cultuur en inheemse overlevingstechnieken. Ray reist door de VS, Canada, Italië, Brazilië, India, Zweden, Denemarken, Nederland, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland. Naast zijn aandacht voor de inheemse technieken deelt Ray vaak inspirerende maar ook soms gruwelijke overlevingsverhalen. Er zijn tientallen programma’s of films waar Ray deel aan nam maar deze mag zeker niet gemist worden.

6. Out of the wild: The Alaska Expiriment

Dit is een andere  reality show van Discovery Channel waar ze een groep stedelijke professionelen plukken uit hun comfort zone en met de helikopter in Alaska droppen. Er worden slechts beperkte voorraden meegegeven: een medisch pakketje en een kaart om hun weg te vinden naar schuilplaatsen. Daarnaast krijgen ze ook een GPS-telefoon voor wanneer de missie zou mislukken en ze gered moeten worden. Ik moet toegeven dat deze show me enkele unieke survival skills heeft aangeleerd die ik nergens anders zou kunnen leren. Zo kan je al snel leren hoe je moet jagen op een eekhoorn of een stekelvarken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.