Time Travel (4) Primer

Filmfreak Distributie

Primer is de eerste tijdreisfilm die de gevolgen van tijdreizen van meet af aan aanvaardt. Twee vrienden hebben een klein bedrijfje en werken samen aan een ambitieus project. Het is nooit echt duidelijk wat hun doel precies is, maar dat ze per ongeluk een soort tijdmachine ontwikkelden ontgaat hen niets. Als jonge wetenschappers zien ze snel wat de mogelijkheden zijn. Ze werken een systeem uit waarmee ze ’s morgens aandelen kopen met de kennis die ze ’s avonds reeds opdeden.

Filmfreak Distributie

Van macht krijg je echter nooit genoeg en de ingenieurs laten zich verleiden tot het beïnvloeden van gebeurtenissen en het aanpassen van het verleden. De verwarring die hierdoor ontstaat is compleet. Vergeet het ook maar de plot te kunnen vatten na één kijkbeurt. Het is natuurlijk nogal stressvol verstrikt raken in een veranderende wereld waarin je toekomstige zelf elk moment aan de deur kan staan om je te waarschuwen voor allerhande onheil.

You’re talking about making a bigger one.

Filmfreak Distributie

Primer was een dikke hit op het Sundance Festival in 2004. Met een miniatuurcrew en een handvol dollars slaagde Shane Carruth er in één van de meest tot de verbeelding sprekende sciencefiction-film te maken waar je avonden zoet mee bent. Tijdens de pre-productie van Looper was er sprake van een samenwerking tussen Carruth en Rian Johnson, maar die bleek later niet vruchtbaar. Sinds Primer heeft Carruth jammer genoeg weinig van zich laten horen, al zou een vergelijkbaar project nooit van de grond geraakt zijn met een groter budget en de bijhorende financiële risico’s.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.