Vakantietips voor filmfanaten (2)

Warner Bros.

Warner Bros.

Kijk je ook zo uit naar de kerstvakantie? Maar heb je nog geen idee wat te doen? Behalve dan jezelf volproppen met feestmaaltijden en je laten bedelven onder kleffe kussen door je tantes en oma’s? Geen nood, want Supercalifragilistic snelt je te hulp!

We stellen jullie een aantal vakantietips voor. Vorige week schoten we uit de startblokken met een vooruitblik op de avant-première van Lars Von Triers Nymphomaniac in de Gentse Studioskoop. Deze keer nemen we je mee naar Londen.

20th Century Fox

Want de Britse hoofdstad is niet alleen de ideale bestemming voor wie wil kerstshoppen. Ook filmliefhebbers kunnen er hun hartje ophalen. Londen vormde namelijk al de achtergrond voor menig film. Of je nu houdt van romantische komedies als Bridget Jones’s Diary, weg bent van de futuristische parel V for Vendetta of zombieklassieker 28 Days Later tot je favorieten rekent… Ergens in de stad vind je wel het decor van een van je favoriete scènes.

Maar niet alleen de Londense straten ademen filmgeschiedenis uit. Net buiten de stad kan je de Leavesden Studios bezoeken, eigendom van Warner Bros. De Amerikaanse productiemaatschappij vierde afgelopen jaar haar 90e verjaardag. Het ideale moment dus om richting haar studio’s in Londen te trekken. En dan vooral als je een Harry Potter-fan bent.

Warner Bros.

Leavesden Studios is namelijk de plaats waar alle 8 films uit de Harry Potter-franchise het levenslicht zagen. In 2010 kocht Warner Bros. de studio’s op en vormde ze om tot een museum dat in het teken staat van de wereldberoemde fictieve tovenaar. Wat je je daarbij moet voorstellen? Je kan er onder meer verschillende van de legendarische sets uit de Harry Potter-films bezoeken. Denk maar aan de Great Hall van Hogwarts, waar de sorteerhoed Harry, Ron en Hermione bij het Gryffindor-huis indeelde. Of Diagon Alley, the place to be for all things magic.

Heb je dan nog niet genoeg van het universum van J.K. Rowling? Dan kan je nog een boterbiertje achterover kappen. Of een kijkje nemen achter de schermen van de Harry Potter-films. Hoe wekten de makers de goblins in de Gringotts Wizarding Bank tot leven? En hoe brachten ze de gigantische Hogwarts-school in beeld? Noem maar op, je komt het er allemaal te weten.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Ben je een Potterfreak, maar blijf je liever in het centrum van Londen om er de kerstsfeer op te snuiven? Geloof het of niet, ook daar vind je enkele must sees voor Harry Potter-liefhebbers. Zo is er de Millennium Bridge, waar de Dementors lelijk huis hielden in Harry Potter and the Half-Blood Prince. Of platform 9¾ van het King’s Cross-station, vanwaar Harry en co elk jaar opnieuw richting Hogwarts vertrokken. De ideale plaats voor een fotomoment! Wij van Supercalifragilistic geven alvast het goede voorbeeld.

Schuilt er in jou ook een tovenaar? En heb je nog wel een gaatje in je kerstagenda? Dan is er geen reden om niet op je Nimbus 2000 richting Londen te springen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.