Vakantietips voor filmfanaten (3)

Showtime

Showtime

Van Londen naar L.A.: het is een grote stap voor de mens, maar een kleine stap voor Supercalifragilistic. In onze reeks ‘Vakantietips voor filmfanaten’ namen we je vorige keer op sleeptouw door de Britse hoofdstad. Deze week is het de beurt aan Los Angeles, dé filmstad bij uitstek.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Al moeten we je eerst even waarschuwen. Filmliefhebbers die alleen maar naar L.A. trekken voor de toeristische hotspots, zullen van een kale reis thuiskomen. De Hollywood Walk of Fame, Mann’s Chinese Theatre… Het zijn de eerste bezienswaardigheden die bij je opkomen als je aan de City of Angels denkt. Maar eigenlijk valt er niet bijster veel te zien. Wie echte filmgeschiedenis wil opsnuiven in La La Land, zoekt het beter elders. Wij helpen je alvast op weg. Geen dank!

Op een paar stappen van het Chinese Theatre vind je al het Hollywood Museum. Dit museum is gehuisvest in de voormalige studio van Max Factor, de legendarische make-up artist van the rich and famous in Hollywood. In het museum vind je nog steeds enkele van de make-upkamers terug waar Factor grote sterren als Marilyn Monroe en Lucille Ball opmaakte in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Maar het Hollywood Museum is niet alleen een must see voor wie interesse heeft in cosmetica en de glitter en glamour van Hollywood. Het museum stelt ook een collectie wereldberoemde filmattributen tentoon. Denk maar aan de Holy Grail uit Indiana Jones and the Last Crusade, of een originele Superman-outfit van Christopher Reeve. Ook zie je er een paar van de rode schoenen die Judy Garland droeg in The Wizard of Oz. Voor elk wat wils dus! Voor het pièce de résistance moet je in de kelder zijn. Daar stap je binnen in de gevangenis waar Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) werd vastgehouden in The Silence of the Lambs. Fingers crossed dat je er buitenkomt met lever en al!

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Na zo’n stevige portie filmgeschiedenis wil je misschien ook wel zien hoe het er vandaag de dag aan toegaat in Tinseltown. Dan kan je één van de vele werkende filmstudio’s bezoeken. Ons advies? Koop een ticket voor de VIP Studio Tour van Warner Bros. Ik hoor het je al denken: “Eerst de Warner Bros. Studios in Londen, nu die in Hollywood… Krijgen jullie soms wat duiten toegestopt door de mannen van WB?”. Niets is minder waar. Je krijgt er gewoon flink wat waar voor je geld. Oké, de Universal Studios mogen dan wel de bekendste zijn, ze zijn meer een pretpark dan wat anders. Wil je vooral meer te weten komen over de werking van een grote film- en tv-studio? Dan trek je beter richting Warner Bros.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Een gids voert je er 2 uur lang door de back lot van de studio’s met een golfkarretje. Je rijdt er letterlijk door het decor van series als Gilmore Girls, True Blood of The Big Bang Theory, en van films als Blade Runner of Spider-Man. Ook hou je halt in de legendarische Central Perk-set uit Friends, waar je kan neerploffen in de welbekende favoriete zetel van het New Yorkse zestal. Daarna kan je ook een van de werkende sound stages bezoeken. Zo traden wij in de voetsporen van Patrick Jane uit The Mentalist. Simon Baker zelf hebben we er niet gezien, maar wie weet loop jij wel een van je tv-idolen tegen het lijf…

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

En dat is nog niet alles. Autofanaten kunnen hun hartje ophalen in de auto-opslagplaats van Warner Bros. Daar blinken onvergetelijke voertuigen als de General Lee uit The Dukes of Hazzard en de vele Batmobiles van Batman je tegemoet. In de propsafdeling kan je dan weer je ogen de kost geven aan het portret van Scarlett Johansson uit Girl with a Pearl Earring. Nog meer iconische voorwerpen zijn uitgestald in het studiomuseum. Daar kan je je onder meer vergapen aan de originele piano van Rick’s Café Américain uit Casablanca.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Je merkt het al: de Warner Bros. Studio Tour is een dikke aanrader voor al wie van film en tv houdt! En wanneer je er buitenkomt, valt er nog meer dan genoeg te zien in de rest van Los Angeles. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar het Hollywood Sign vanaf het uitkijkpunt aan Griffith Observatory. Dat gebouw zal je vast en zeker herkennen uit Rebel Without A Cause met James Dean. Of begeef je in de voetsporen van Jack Nicholson en Faye Dunaway in Chinatown. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met deze tips van Supercalifragilistic ben je alvast een paar dagen zoet in L.A., toch wel dé droombestemming voor elke filmliefhebber. Voor je vliegticket zal je wel nog zelf moeten zorgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.