Wat te zien in 2013 (1)

Warner

Warner

Het jaar 2012 is verleden tijd, als ook de overzichten van de memorabele films, soundtracks,… Op naar 2013 dus! En er zal weer heel wat te zien zijn op het grote scherm komend jaar. De minder grote namen zijn vaak nog niet bekend. Films die bijvoorbeeld op het filmfestival in onze thuisbasis in Gent spelen  zijn nog moeilijk te voorzien. Wat in deze artikelreeks aan jullie gebracht zal worden is dus een overzicht van een 15tal films die elk om hun eigen aparte reden het kijken waard zijn het komende jaar. We trappen af met 3 films die nog komende maand in de cinema te zien zijn.

The Man With The Iron Fists

Universal Pictures International

Op 2 januari verscheen The Man With the Iron Fists bij ons in de zalen. Deze film die kan gesitueerd worden binnen de Wuxia traditie. Het is het typische verhaal zoals we onlangs nog te zien kregen in Flying Swords of Dragon Gate. Een groep huurmoordenaars, bandieten en voormalige Britse soldaten gaat op zoek naar een schat van goud. In het oude stadje neemt een smid de handschoen op om zichzelf en de dorpelingen te verdedigen.

Waarom zou deze prent nu de moeite waard zijn? De film zal niet meteen bij het ruime publiek op grote bijval kunnen rekenen. We durven zelf beweren dat kwaliteitsgewijs het wel eens een tegenvaller zou kunnen zijn. Maar een Wuxia prent waar zowel Russel Crowe als Lucy Liu in meespelen wekt bij ons al enige nieuwsgierigheid. Wat gaat dat geven? Met massale gevechtscènes waarover onder andere Quentin Tarantino zijn goedkeuring moest geven en soundtracks van onder andere Wiz Khalifa, The Wu-Tang Clan, The Black Keys én Kanye West kan dit alleen maar een op zijn minst aparte film geworden zijn. Het lijkt alleszins een ietwat originele versie van het vermelde traditionele Wuxia verhaal.

Warner Bros.

 Gangster Squad

Gangster Squad verschijnt bij ons op 9 januari. De maffiaprent met hoofdrollen voor Ryan Gosling, Emma Stone, Josh Brolin en Sean Penn toont het verhaal van een politie-eenheid die orde op zaken wil stellen in een LA dat overrompeld is door de maffia van de oostkust.  De film lijkt de sfeer van de jaren 40 prachtig over te brengen, met een soundtrack die sterk bijdraagt aan het geheel. Het idee dat uitgaat van het onderschrift op de poster, ‘No names, no badges, no mercy’ doet een beetje denken aan de eenheid die Brad Pitt samenstelt in Inglorious Basterds. Als Gangster Squad het niveau van die film kan evenaren, en dat op een meer realistische wijze, kijken we met recht en reden uit naar deze film.

Django Unchained

Sony Pictures Releasing

Over de inhoud, personages,… van Django Unchained hebben we je reeds ruimschoots verteld. Dus willen we je enkel nog meegeven waarom je deze film moet gaan kijken. Allereerst al omwille van de simpele reden dat het een Tarantino prent is. Maar los daarvan zijn er genoeg redenen voor mensen die geen fan zijn van Tarantino om de film toch een kans te geven. Waar  True Grit en There Will Be Blood leven gaven aan de moderne Western lijkt Django Unchained dit te doen met de spaghettiwestern. Al lijkt de prent het niveau van dit genre wel serieus de hoogte in te jagen. Voeg er een swingende soundtrack en een geweldige cast aan toe en je weet waarom je voor Django naar de zalen moet. Te bekijken vanaf 16 januari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.