Will Smith stoot Adam Sandler van zijn Razzie-troon

Sony Pictures Home Entertainment

Sony Pictures Home Entertainment

Wat een filmweekend! Goh, goh, goh… Wat een winnaars: 12 Years A Slave, Matthew McConaughey,… Maar vooral: wat een jammerlijke verliezer. The Broken Circle Breakdown greep net naast dat beeldje voor Beste Buitenlandse film. Ik vind het – oprecht – heel jammer voor Felix van Groeningen. Iets minder voor hoofdactrice Veerle Baetens, die jullie ongetwijfeld kennen van haar glansrol in Veerle, laat je blokjes in en Liefste dagboek, wanneer mogen mijn blokjes eraf?.

In Vlaanderen bestaat er bij mijn weten nog niet zoiets als de Razzies. Heel jammer als je het mij vraagt. Elk jaar hadden we wel een karrenvracht beeldjes kunnen uitreiken, voornamelijk aan Veerle Baetens haar blokjes. Gelukkig waait er vanuit de Verenigde Staten wel nog een frisse, leutige wind.

Relativity Media

Will Smith en zijn niet al te snugger zoontje Jaden stootten er namelijk de koning van de Razzies, Adam Sandler, van zijn troon. Jaden kaapte op slechts vijftienjarige leeftijd (!) de prijs voor slechtste acteur weg. Stel je voor wat die allemaal nog in zijn mars heeft. Will won de prijs voor slechtste mannelijke bijrol en de twee wonnen samen dan ook nog eens de prijs voor slechtste filmduo! Wat een prachtig vader-zoon moment. En wat een klap voor adam Sandler die met Grown Ups 2 geen enkele van de 8 nominaties wist te verzilveren.

De prijs voor slechtste film ging naar Movie 43, een compilatie sketches met o.a. Hugh Jackman, Noami Watts en Halle Berry. Tyler Perry (wie?) won slechtste actrice en Kim Kardashian won oververdiend de prijs voor slechtste vrouwelijke bijrol. Die jaren vol hard werk, bloed, zweet en tranen werden nu eindelijk beloond.

Misschien moet Supercalifragilistic ook dergelijk stimulerende awards beginnen uitreiken? En misschien kunnen we die dan direct vernoemen naar Veerle Baetens haar blokjes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.