2BE Avant-première: Dracula

NBC

NBC

Voor liefhebbers van het bovennatuurlijke is 2BE dit najaar the place to be (fans van flauwe woordspelingen zitten dan weer goed bij Supercalifragilistic). Sinds 10 november kan je er elke zondag terecht voor een portie Sleepy Hollow. Vanaf vanavond laat de zender ook Dracula op je los. Het is de nieuwste serie van de makers van The Tudors en Downton Abbey.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Om de reeks te lanceren, organiseerde 2BE vorige week een exclusieve avant-première van de eerste 2 afleveringen. Dat deden ze in samenwerking met het Rode Kruis-Vlaanderen in het kader van de Bloedserieus-actie. Vier dagen lang konden studenten en andere vrijgevige zielen bloed komen doneren in het UFO in Gent. 99 gelukkige bloedgevers mochten uiteindelijk richting de avant-première van Dracula op donderdag 7 november. Locatie: het Gentse Gravensteen. Ook yours truly trok erheen, en keerde terug met dit verslag.

Rasechte Gentenaars weten natuurlijk al lang dat het Gravensteen een unieke historische sfeer uitademt. Onlangs nam de site BuzzFeed.com de burcht zelfs op in een lijstje van kastelen die niet zouden misstaan in Game of Thrones. Ze bestempelden het Gravensteen als het Winterfell van Gent. Met andere woorden: 2BE heeft voor de lancering van Dracula een toplocatie uitgekozen.

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Wanneer mijn compagnon en ik aankomen bij het Gravensteen, is het meteen duidelijk: de jongens en meisjes van 2BE hebben kosten noch moeite gespaard om de fiere Gentse burcht om te toveren tot het ideale buitenverblijf voor Prins Vlad. Dames in Victoriaanse jurken en mannen in strakke pakken – voor elk wat wils dus – begeleiden ons naar een kelder badend in een spookachtige rode gloed. Daar wacht ons een strijkersduo op, dat klassiekers als de Hongaarse dansen van Brahms te berde brengt. Classy!

Tussen de lantaarns en doodskisten krijgen we zorgvuldig uitgekozen drankjes en versnaperingen geserveerd. Bloody Mary’s, geitenkaasjes met frambozencoulis… Het lijkt alsof 2BE alle roodkleurige voedingswaren uit Gent en omstreken verzameld heeft. Bloody good catering noemen we dat (had ik jullie al gewaarschuwd voor flauwe woordmopjes?).

Supercalifragilistic

Supercalifragilistic

Tijd voor Dracula dan. Door een mistige gang begeven we ons naar de projectiezaal, waar we ons in een aantal stijlvolle zetels mogen nestelen. Erg warm is het niet in het Gravensteen, maar daar zijn de sloebers van 2BE gelukkig op voorzien. Voor de start van de vertoning krijgt elke genodigde een flacon geestrijke drank aangereikt. Voor de liefhebbers onder jullie: de sterke drank in kwestie is Bacardi Oakheart, een rum met hints van honing, kaneel, vanille en ahornsiroop. Tot zover deze commerciële onderbreking.

NBC

Veel aanwezigen hebben echter geen stevige scheut drank nodig om het warm te krijgen. In de eerste scène van Dracula zien we namelijk al meteen Jonathan Rhys Meyers‘ blote bast opdoemen uit een badkuip. Miauwkes! Inderdaad, niemand minder dan Jonathan Rhys Meyers – jullie wel bekend als Henry VIII uit The Tudors – kruipt in de huid van de Transsylvanische graaf. Liefhebbers van mannelijk schoon zitten met de serie Dracula dus al goed.

Is meneer Rhys Meyers geen spek voor je bek? Dan weet de synopsis van Dracula misschien wel je interesse te wekken. We schrijven het jaar 1890. Dracula reist af naar Londen en doet zich er voor als de Amerikaanse ondernemer Alexander Grayson. Hij wil de Londenaars zogezegd laten kennis maken met de moderne wetenschap, maar dat is slechts een dekmantel.

NBC

Want Dracula is uit op wraak. Hij is op zoek naar de snoodaards die hem eeuwen geleden veranderd hebben in een bloeddorstig monster. Dan ontmoet hij Ilona (Jessica De Gouw), een jongedame die de reïncarnatie van zijn overleden vrouw lijkt te zijn. Uiteraard wordt de vampier halsoverkop verliefd op haar. Maar Dracula’s fascinatie voor de vrouw zou zijn wraakplannen wel eens in de war kunnen sturen. Bijkomend probleempje: Ilona is al van’t straat.

Ben je benieuwd naar hoe het Dracula verder vergaat? Of wil je je gewoon vergapen aan Jonathan Rhys Meyers? Stem dan vanavond om 21u50 af op 2BE. Ondertussen kan je al in de stemming komen met ons audioverslag van de avant-première, of met de foto’s op onze Facebookpagina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.