Serietip: Lights Out

Two Ton Films

Rating: ★★★★☆
Niet meer. Nooit meer. Dat kon ze niet meer aan. De titel is binnen. Hij is binnen!
“Think about our girls, Lights”
Na het titelgevecht maakt “Heavyweight Champion of the World”, Patrick ‘Lights’ Leary (Holt McCallany), zijn vrouw een belofte. Hij zet een punt achter zijn bokscarrière.

Two Ton Films

Het prijzengeld belooft een zekere toekomst, voetjes omhoog. Leary koopt een gym voor zijn vader, een restaurant voor zijn zus en een kast van huis voor zijn gezin. Familie komt boven alles. De man wil enkel het beste voor hen en jaagt op 5 jaar onwetend de volledige 10 miljoen erdoor. Schulden halen hem in.

Lights wil de droom levend houden. Reclamespotjes, verjaardagsfeestjes van rijke kindjes… De ‘Champ’ verkoopt zijn wegebbende bekendheid om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar het is niet genoeg. Hij neemt vuile werkjes aan en raakt verstrikt in de netten van de criminaliteit.
Zo niet, denkt Lights, en hij ziet geen andere uitweg dan toe te geven aan de roep om terug in de ring te stappen…

This country loves a comeback

Lights Out is een knock-out: een spannend drama met stevig acteerwerk (je krijgt acteurs die je al eerder zag in Oz, The Wire en Prison Break) en een realistische feel. De storytelling zit meer dan snor. Zo kan je achtergelaten worden met enkele scènes waarvan je het gevoel hebt dat ze niet af zijn, alsof er nog wat zou gebeuren. Op het einde, krijg je dan al die stukjes te zien, wat een fantastische draai aan het perspectief geeft. Als een puzzel die plots ineen past. Een aanrader, ook als je niet van boksen houdt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.