A man’s best friend (4)

Pinokkio

Walt Disney Studios Home Entertainment

Net als David in Artificial Intelligence: A.I. wil het jongentje in onze nieuwe ‘A man’s best friend’ niets liever dan een echte jongen worden. En wie is daar natuurlijk het allerbekendste voorbeeld van? Jawel, Pinokkio!

Speelgoedmaker Gepetto maakt de houten pop Pinokkio waarvan hij wenst dat het een echte jongen zou zijn. Een fee bezoekt de pop en wil Gepetto’s wens vervullen maar maakt van Pinokkio enkel een levende houten pop. Als hij goede daden verricht zal ze hem alsnog omtoveren.

Wanneer Pinokkio de volgende dag op weg naar school gaat wordt hij in de val gelokt door een stel oplichters. Op dat moment start voor hem een heus avontuur. Vergezeld door de krekel Japie wil de pop er alles aan doen om een echte jongen te worden. Een verblijf bij de gemene poppenspeler Stromboli, een uitstapje naar Pleziereiland en een rit in de buik van een walvis zijn enkele van de dingen die het duo meemaakt.

Pinokkio is een verhaal dat al in vele vormen is uitgegeven. Oorspronkelijk een boek maar even goed later omgevormd tot een musical. Velen kennen Pinokkio waarschijnlijk echter als één van de eerste Disney-films, en het blijft een pareltje in de collectie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.