About Time: seksistisch tijdreizen

About-Time-2013-movie-Poster-1280x960

Universal Pictures

Domhnall Gleeson, Rachel Mcadams, en Bill Nighy zullen binnenkort te zien zijn in de ongetwijfeld zeemzoete romcom About Time.  Het script komt van Richard Curtis, die ook de regie op zich nam. De man is gekend van onder andere Bridget Jones Diary, Love Actually en The Boat that Rocked. Geen flopjes te vinden in zijn voorbije filmcarrière: de verwachtingen zijn hoog. Gene stress, Richard.

His films are exactly like Richard, full of heart, full of love, full of generosity.

In About Time ontdekt Tim (Domnhall Gleeson) dat alle mannen in zijn familie kunnen tijdreizen. Ja, enkel de mannen. Vrouwen doen alles goed van de eerste keer, zeker? Hij besluit die vaardigheid te gebruiken om een vriendinnetje te bemachtigen. Voor een uitgebreidere korte inhoud, zie Shachida’s artikel dat eerder op de website verscheen.

Van de featurette kreeg ik persoonlijk niet zoveel zin om de film te gaan kijken. Het is meer een lofrede aan het adres van Curtis dan iets anders. En McAdams zie ik eigenlijk niet al te graag spelen. Dat heeft waarschijnlijk met haar bitchy attitude in Mean Girls te maken. Maar ik ga hem zeker zien, want Curtis heeft al behoorlijk coole films op zijn naam. Nochtans ben ik absoluut geen fan van het genre. Maar een paar keer in elkaar krimpen van de meligheid kan ik wel incasseren, als het voldoende afgewisseld wordt met een dosis Britse humor.

Fun fact:  McAdams speelde voor About Time al twee keer in films over tijdreizen – The Time Traveler’s Wife en Midnight in Paris. Ze was echter nooit degene die zelf mocht tijdreizen. “I’m kind of bitter about that,” zegt ze in een interview, toch lichtjes gekrenkt. Misschien komt haar tijd nog wel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.