Angstaanjagende moederliefde in Mama

Universal Pictures International

Universal Pictures International

We hadden het hier bij Supercalifragilistic al over de soundtrack bij Mama en ook hoofdrolspeler Nikolaj Coster-Waldau kwam reeds aan het woord. Volgende maand is het eindelijk zover, dan komt de griezelprent van producent Guillermo Del Toro bij ons in de zalen.

Mama vertelt het verhaal van twee jonge meisjes die verdwenen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Jaren later worden ze in een verlaten hut terug gevonden. Hun oom Lucas (Nikolaj-Coster Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain) besluiten de meisjes in huis te nemen en ze een kans op een nieuw leven te bieden. Dat verloopt echter alles behalve vanzelfsprekend. De afgelopen jaren zijn de meisjes immers volledig verwilderd. Bovendien lijkt het al snel alsof ze niet alleen bij hun oom zijn ingetrokken.

Universal Pictures International

Jessica Chastain is de laatste jaren een rijzende ster in de filmwereld met rollen in onder meer The Tree of Life, Lawless en Zero Dark Thirty. Met haar rol in deze paranormale horrorprent gaat de actrice een aantal van haar vrouwelijke collega’s achterna.

Als je de laatste jaren overloopt lijkt het soms wel of actrices na een succes allemaal nood hebben aan een portie horror. Hilary Swank ken je waarschijnlijk van Million Dollar Baby, of je ook haar rol in The Reaping nog voor de geest kan halen is maar de vraag. Cécile De France (L’auberge espagnole, Soeur Sourire, Le gamin au vélo) speelde dan weer in de horrorprent Haute Tension, en ook Hunger Games actrice Jennifer Lawrence kon de lokroep niet weerstaan. Zij waagde zich aan House at the End of the Street. De ene prent was meer geslaagd dan de andere, maar echte hoogvliegers zaten er dus niet zozeer tussen.

Iets geeft ons echter het vermoeden dat Jessicas horroravontuur de publiekstest beter zal doorstaan. Waarom we dat denken? Twee grote redenen. Chastain zelf, is de eerste van die redenen. En wie Del Toros Pan’s Labyrinth heeft gezien kan al raden wat reden nummer twee is. Del Toro neemt de rol van producent op en laat de regiestoel aan een ander, maar wees er maar zeker van dat je zijn hand in deze film wel zal merken. En dan is er natuurlijk nog altijd Nikolaj-Coster Waldau, als die zijn niveau van in Game of Thrones bereikt is draagt hij minstens zijn steentje bij.

Met andere woorden kunnen we vol verwachting naar Mama uitkijken. De film speelde reeds in ons land op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), maar voor de overige gegadigden is het nog wachten tot 8 mei. Tijdens dat lange wachten kan je hier alvast nog eens gruwelen bij de trailer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.