Bachelorette = Bridesmaids II?

The Weinstein Company

Het is nog even wachten tot Bachelorette in de Belgische bioscoopzalen verschijnt, maar de film was reeds te zien in januari 2012 op Sundance filmfestival. De kritiek op de film was dat die teveel op Bridesmaids lijkt. Oké, Bachelorette is niet de eerste en zeker niet de laatste film die rond bruidsmeisjes draait. Toch bezit de film enkele troeven die uitgespeeld kunnen worden. Zo kan de film origineler uit de hoek komen dan andere films over bruidsmeisjes en bridezilla’s.

Een eerste reden is dat de film niet zo soft is als de meeste andere romantische komedies. Bijna in iedere scène zien we coke, alcohol en pillen. In vergelijking met de meiden van Bachelorette zijn de kerels van The Hangover-pussy’s.

Een andere reden is de knappe mannelijke cast. Onder andere James Marsden, Adam Scott en Andrew Rannells die stript! Maar ook de vrouwelijke cast mag er zijn. Elke film met Kirsten Dunst, Lizzy Caplan, Isla Fisher en Rebel Wilson als leading ladies moet je gezien hebben.

Een laatste reden is dat de film energiek is, de dialogen goed gevonden en er meer dan voldoende plaats is voor de nodige humor. Toch moet opgelet worden met die humor. Dat verklaart volgend citaat van een Sundance review:

The establishing scenes have terrific energy and humor… But the tonally inconsistent movie steadily acquires an odor of toxicity as the laughs become more mean-spirited.

En voor wie nog niet overtuigd is dat Bachelorette geen Bridesmaids II is: Leslye Headland, de schrijfster van het script en regisseur baseerde het verhaal op een kleinschalig theaterstuk. Doordat ze al 4 jaar werkt aan dit verhaal, ligt de basis niet bij Bridesmaids... .Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.