De piraat tegenover Tom Hanks

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Enkele weken geleden kon u hier horen hoe Tom Hanks het draaien van Captain Phillips had ervaren. Elke grote film heeft naast een held ook een slechterik nodig. Maar dat is minder belangrijk bij films als Captain Phillips of Paul GreengrassUnited 93, die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Maar als er dan een belangrijke antagonist is, is het extra noodzakelijk om een geloofwaardige acteur te vinden voor die rol.

Look at me. I’m the captain now.

Barkhad Abdi, een Amerikaanse acteur met Somalische roots, speelt Abduwali Muse, de 19-jarige piraat die de kaping van de Maersk Alabama overleefde in 2009. Captain Phillips is Abdi’s eerste filmrol en in onderstaande interviewfragmenten vertelt hij over zijn ambitie om de mens achter de piraat te bereiken, ongeacht de morele dwaling van Muse.

De trailer maakt duidelijk op welke manier kapitein Phillips (Hanks) de situatie onder controle probeert te houden, eenmaal hij begrijpt dat zijn schip en zijn crew onder ernstige dreiging vertoeven. Het is echter gauw duidelijk dat de geciviliseerde kapitein fysiek niet opgewassen is tegen de agressieve piraten en dat de gijzeling vooral een psychologische krachtmeting wordt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.