Begingeneriek: American Horror Story S3

FX

FX

Maandenlang zat ik te wachten op American Horror Story: Coven. Dit is het 3de seizoen van een anthologieserie gemaakt door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Met pijn in het hart moet ik echter toegeven dat dit seizoen lichtjes ontgoochelend was. Alleszins in vergelijking met American Horror Story: Murder House en American Horror Story: Asylum.

FX

FX

Fiona: Tonight I’m going to let the whole world in and get a good look at me. Who’s the baddest witch in town?

Toch wil ik niemand ontmoedigen, want American Horror Story: Coven was nog altijd een van de betere reeksen die ik ooit heb gezien. Dit is bijvoorbeeld de enige serie waarvan ik de begingeneriek keer op keer volledig heb bekeken. De muziek van Cesar Davila-Irizarry alleen al bezorgt je kippenvel. Vooral als je alleen zit te kijken in een donkere kamer. Awesome!

Zoals bij de voorgaande twee seizoenen zie je in de onderstaande begingeneriek een heleboel korte, opeenvolgende stukjes. Je ziet bijvoorbeeld een voodoopriesteres die een voodoopop maakt, er met naalden in prikt en die dan in brand steekt. Er loopt een of ander skeletachtig beest rond en er is ook een man met een paardenhoofd. Een van de meest enge voorbeelden vind ik zelf een Afrikaanse sjamaan met blauwe ogen. Hier en daar zien we ook heksen en eentje wordt zelfs verbrand. Bij American Horror Story draait het ongetwijfeld allemaal om symboliek. Na ongeveer de helft van het seizoen wordt het een stuk duidelijker hoor. Zeker kijken, zou ik zeggen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.