Brussels Film Festival presenteert: Gratis filmconcerten!

BRFF

BRFF

Elders op deze website spraken we reeds over het elfde Brussels Film Festival. Naast tal van Europese premières vindt er ook een aparte competitie plaats voor muziekdocumentaires. Daarnaast kan je op 21 juni in Flagey terecht voor een hele reeks gratis filmconcerten! De line-up van deze avond vind je hieronder:

Mélanie De Biasio
Zwoele en donkere jazz, een ditto duistere stem… We denken aan Nina Simone, The Velvet Underground, Sade… en aan Mélanie De Biasio! Afkomstig uit Charleroi, maakte ze reeds in het hele land furore. Een grote dame, om in een ideale context, de mooie zaal van Flagey, te (her)ontdekken.

Roscoe
Roscoe is een van de meest beloftevolle Belgische bands van het moment. Hun muziek is soms melancholisch, soms bezwerend. Voor het Festival werkten ze aan een unieke creatie: hun muziek zal namelijk de dialoog aangaan met beelden afkomstig uit oude stomme Belgische films (denk Henri Storck, Henri Moerman, Alexandre Promio).

David Lynch presents Chrysta Bell.
De nieuwe muze van David Lynch stelt een theatrale en betoverende set voor, in een sfeer eigen aan die van de wereld van de bekende filmmaker. Lynch heeft haar eerste solo plaat geproducet, werkte mee aan het schrijven van de tracks, en creëerde de visuals voor haar live show. Niet te missen dus!

Romano Nervoso
Deze zelfgeproclameerde pioniers van de Spaghetti rock zijn “made in La Louvière” en hebben het talent om alles in vuur en vlam te zetten. Het viertal opereert met rauwe en rasechte rock&roll, getint met flarden garage rock en punk, en bovenal: een aanstekelijke gevoel voor humor.

VICUNA Afterparty  met
Mike Simonetti
Wanneer de New Yorkse dj en producer Mike Simonetti het Italians Do It Better-label oprichtte, zorgde hij voor een kleine revolutie met zijn mix van house, post-punk en psychedelische disco à la John Carpenter. Onder andere Glass Candy en Chromatics (vorig jaar nog te zien op ons festival) tekenden bij zijn label en zelf blijft hij ons verrassen met zijn excellente dj-skills.
Aguila
Aguila stond op de eerste rij op het einde van de New Beat en de geboorte van de Acid en House. Duidelijk beïnvloed door italo-disco en wave, schommelen zijn sets tussen oud en nieuw, vlekkeloos gaat hij van Aretha Franklin langs The Hacienda tot Inflagranti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.