Clint Eastwood and the Four Seasons

Warner Bros.

Warner Bros.

Vorige lente raakte bekend dat Clint Eastwood een musical zou gaan regisseren. Op het eerste gezicht misschien een vreemde carrièrewending voor de man die de laatste jaren vooral ernstige drama’s als Million Dollar Baby en Gran Torino op de wereld losliet. Maar Eastwood is een grote muziekfan, die zelfs al een aantal songs componeerde voor zijn eigen films.

Het afgelopen jaar werkte hij aan Jersey Boys, een bewerking van de succesvolle gelijknamige Broadwaymusical. Die vertelt het verhaal van sixtiesband the Four Seasons. Jersey Boys sleepte in 2006 maar liefst 4 Tony Awards in de wacht, de belangrijkste theaterprijzen die je kan winnen in Amerika. De musical kreeg ook een Grammy voor beste soundtrack.

Nu krijgen we ook een eerste voorproefje van de Jersey Boys-verfilming. Op de eerste foto van de prent zien we de vier acteurs die in de huid van the Four Seasons kruipen. Drie van hen haalde Clint Eastwood van de planken: John Lloyd Young (leadzanger Frankie Valli), Erich Bergen (Bob Gaudio) en Michael Lomenda (Nick Massi). Ze waren allemaal al te zien in de Broadwayversie van Jersey Boys. De rol van Tommy DeVito ten slotte is voor Vincent Piazza. Hem ken je misschien als Lucky Luciano uit Boardwalk Empire.

Ook Christopher Walken zal opduiken in Eastwoods musical. Hij vertolkt Angelo ‘Gyp’ DeCarlo, een maffiabaas die Valli en co. mee naar de top zou geholpen hebben. Dat Walken muziek in zijn lijf heeft zitten, kwam je eerder al te weten op Supercalifragilistic. Of hij zijn skills ook mag bovenhalen in Jersey Boys? Dat zien we deze zomer pas. Dan komt de film in de zalen terecht. Ondertussen warmen the Four Seasons zelf je al op met deze medley van hun grootste hits.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.