Elysiums techno porno

Sony

Sony

Ook de filmgeeks die niet weg waren van de Lord of the Rings-verfilming hebben zich ongetwijfeld vergaapt aan de uitgebreide making-of van de trilogie. De DVD-boxen zitten barstensvol beeldmateriaal over miniatures, bigatures, ambachtelijk vervaardigde maliënkolders en wapens allerhande. De ster van deze extra’s: Weta Workshop.

Sony

Al lopen de groei en de populariteit van het special effects-bedrijf parallel met die van Peter Jackson, speelt Weta Workshop niet uitsluitend een rol in zijn films. Naar aanleiding van de zoektocht naar een gewillige productiemaatschappij bij het plannen van District 9, kwam regisseur Neill Blomkamp in contact met Jackson en dus met Weta Workshop. De samenwerking die daaruit voortvloeide was succesvol genoeg om door te trekken naar een volgende productie.

In onderstaand filmpje belichten Blomkamp en Matt Damon de rol van de afgebeelde technologie in Elysium. Voor de vormgeving van de talrijke wapens, voertuigen en andere robotische extravaganza rekenden ze op de creativiteit en ambachtelijkheid van Weta. We hopen dat deze featurette niet alles weggeeft en dat Elysium nog kan verrassen. Buiten het lekker rauw uitgevoerde exo-skelet van Damon en een aantal enorme handkanonnen, had het gerust allemaal wat gewaagder mogen zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.