Dubbele portie Jake Gyllenhaal

Filmfreak Distributie

Filmfreak Distributie

Jake Gyllenhaal heeft opnieuw de handen in elkaar geslagen met Denis Villeneuve. Na Prisoners kunnen we onze favoriete Jake (sorry, Jake Lloyd) binnenkort aan het werk zien in Enemy, de nieuwste van de Canadese regisseur. En voor fans van Gyllenhaal is er extra goed nieuws: de man mag in de film niet minder dan twee personages vertolken.

Enerzijds speelt hij Adam Bell, een sombere leraar geschiedenis aan de universiteit. Op een dag ziet Adam in een film Anthony St. Claire (Gyllenhaals tweede rol), een acteur die als twee druppels water op hem lijkt. Adam gaat op zoek naar zijn doppelgänger en raakt al snel geobsedeerd door hem.

Enemy is een psychoseksuele thriller gebaseerd op de roman The Double van Nobelprijswinnaar José Saramago. Dat de makers voor een andere titel kozen, is maar goed ook. Dit jaar brengt regisseur Richard Ayoade namelijk al The Double uit, nog een film over twee dubbelgangers.

Enemy speelt sinds deze week in een beperkt aantal bioscopen in de VS en Canada, maar is al een paar weken digitaal beschikbaar via DirecTV. “Enemy is an experimental film and to have an experimental release makes a lot of sense to me,” aldus Villeneuve. Hoe experimenteel de prent precies is, komen we te weten vanaf 7 mei. Dan verschijnt Enemy in de Belgische filmzalen. Ondertussen kan je je al verlekkeren aan deze trailer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.