Een hart voor Carax

Cinéart

Betoverende actrices waar je verliefd op wordt. Dramaqueens die het leven moeilijker maken dan het al is. Een publiek dat je op handen draagt maar na een flop gewoon vergeet. Nog erger, de critici die iets waar je soms tien jaar aan werkt in tien regels afkraken. Neen, het leven van een regisseur is niet eenvoudig.

Leos Carax was in zijn hoogdagen samen met de prachtvrouw Juliette Binoche. Hij was geliefd bij publiek en critici. Boy meets girl (1984) zette hem op de kaart. Mauvais sang (1986) bevestigde zijn talent. Zijn derde, Les amants du pont neuf (1991) lustte echter niemand. Na de moeilijke productie verlaat Binoche hem. Acht jaar later gooit hij opnieuw zijn ziel te grabbel met Pola X (1999), maar het wil niet baten. De film wordt uitgespuwd.

Filmmaken is als een relatie die je niet kan loslaten. Het is haat en liefde voor het leven. Na dertien jaar keert Carax terug met Holy Motors (2012). Hou je van vreemde hersenkronkels in een flamboyante visuele stijl? Poëzie doordrongen van absurde humor? Geef Carax dan (opnieuw) een kans.

Holy Motors speelt vanaf 10 juli in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.