Een musical om ‘U’ tegen te zeggen

Universal

Universal

Het is me een tijdje geleden duidelijk geworden dat er veel mensen zijn die echt niet graag musicals bekijken– of beluisteren. Als jij er één van bent, dan raad ik je ten zeerste aan zo snel mogelijk Les Misérables uit 2012 te bekijken. Er is een grote kans dat je dan van gedacht zult veranderen.

“This is the land I fought for liberty, now when we fight, we fight for bread… here is the thing about equality, everyone’s equal when they’re dead.”

Les Misérables is een dramamusical van Tom Hooper. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical van Alain Boublil en Claude-Michel Schönberg, die op zijn beurt gebaseerd is op het boek van Victor Hugo uit 1862. Toen ik Les Misérables begon te kijken, wist ik niets over de cast. Ik was dan ook heel verbaasd hoeveel topacteurs erin meespeelden. Je ziet bijvoorbeeld Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter en Eddie Redmayne.

Les Misérables

Universal

Les Misérables duurt 2:38 uur, maar lijkt veel minder lang, geloof me! Er gebeurt ook van alles, dus een heel korte samenvatting kan handig zijn.

Jean Valjean (Jackman) is een ex-gevangene die jarenlang achternagezeten wordt door de gevangenisbewaarder Javert (Crowe). Door omstandigheden ontmoet Valjean de arme en alleenstaande moeder Fantine (Hathaway). Hij belooft om voor haar onwettige dochter Cosette (Seyfried) te zorgen. De kleine Cosette (Isabelle Allen) leidt tot die tijd een miserabel leven bij de oplichters Thénardiers (Bonham Carter & Baron Cohen) en hun dochter Éponine (Samantha Barks).

In de onderstaande scène zingt Fantine over haar tragische leven. Anne Hathaway heeft voor haar rol in Les Misérables een welverdiende Oscar gekregen. 40% van mijn tranen tijdens de film heb ik bij dit stuk laten stromen. Snik snik…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.