Een worden met de natuur

Cinemien

Cinemien

In de bioscoop kan je terecht voor de opvallende film Die Wand. Een vrouw (Martina Gedeck) staat op het punt een weekend door te brengen in een jachthut gelegen in een bergdal. Als haar gezelschap na een avondje uit de volgende ochtend niet niet is thuisgekomen, gaat ze op onderzoek uit.

Meer er heeft zich iets onverklaarbaars voorgedaan: het dal is door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld. In gezelschap van een hond, een koe en een kat gaat ze hard aan het werk om te overleven. Ze inventariseert de bestaande voorraden, zoekt naar een plek voor een aardappelakker, struint het bos af op zoek naar eetbare planten, ze jaagt. En ze vervreemdt van zichzelf: om niet gek te worden en grip te houden op de tijd schrijft ze. Zal haar isolement ooit worden doorbroken?

Het antwoord op die vraag zie je in de film (of lees je in het boek). Tegen de achtergrond van een adembenemend gefotografeerd landschap schetst regisseur Julian Polsler een beklemmend universum waarin alleen liefde en hoop tot een overwinning kan leiden.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2pTpce9kd8E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.