En zo creëer je een avontuur

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Iedere zichzelf respecterende puber heeft in zijn leven één favoriete film. Een film die specifiek voor hem/haar alle dingen representeert die de tienerjaren zo fantastisch simpel, los en leuk maken. Voor mij was het Ferris Bueller’s Day Off (1986) met Matthew Broderick in de hoofdrol. John Hughes heeft deze film in minder dan een week geschreven. Dat is pas talent! Daarna heeft hij hem zelf geregisseerd en geproduceerd.

Paramount Pictures

Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it.

Ferris Bueller’s Day Off toont één dag uit het leven van de bijna afgestudeerde Ferris Bueller (Broderick). Aangezien het leven te mooi is om het achter de schoolbanken door te brengen, besluit Ferris om een dagje te skippen en rond te hangen met zijn vriendin Sloane (Mia Sara) en zijn beste vriend Cameron (Alan Ruck). De manier waarop hij het allemaal doet, is echt geniaal!

Nu ja, een verkoudheid faken is nu niet bepaald origineel. We hebben het allemaal wel eens gedaan. Toch trekt Ferris met dit trucje al vanaf het begin je aandacht. Zijn ouders trappen er onmiddellijk in. Zijn zus blijft pissig achter. Zijn melancholische beste vriend gaat ietwat tegen zijn goesting mee – vooral wanneer ze in de Ferrari van zijn vader kruipen. Dit allemaal terwijl de schooldirecteur van Ferris er zeker van is dat hij spijbelt en hem koste wat het kost probeert te pakken. Geef toe, puberteit druipt eraf! De drie vrienden beleven uiteindelijk zo’n zalige dag dat op school blijven bijna objectief een zonde zou zijn geweest.

Paramount Pictures

Pardon my French, but Cameron is so tight that if you stuck a lump of coal up his ass, in two weeks you’d have a diamond.

Als je me nog niet gelooft, bekijk het onderstaande stukje. Dit is hoe de film begint en elke keer dat ik hem zie, voel ik me weer 16. De muziek is super, Ferris’ monoloog is echt grappig en de filmtechnieken zijn helemaal af! Wat meer heb je nodig als je jong bent?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.