Er was eens…

ABC

ABC

Ik ben altijd een gigantische fan van sprookjes geweest. Toen ik de ABC-serie Once Upon a Time ontdekte, was ik uiteraard ontzettend enthousiast! Het is ongetwijfeld één van de meest verslavende series die ik ooit heb gezien.

Once Upon a Time is een sprookjesserie van Adam Horowitz en Edward Kitsis, de makers van Lost. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in de hedendaagse wereld en er is een grote reeks uiteenlopende sprookjespersonages en andere bekende figuren te zien. De hoofdpersonages zijn Sneeuwwitje, haar prins, hun dochter en kleinzoon, de boze heks en Repelsteeltje.

ABC

ABC

Ik zal het verhaal in het kort beschrijven. Het begin ervan alleszins, want net zoals het indertijd bij Lost het geval was, krijgt Once Upon a Time uiteindelijk veel onverwachte plotwendingen.

De gebeurtenissen spelen zich deels af in the Enchanted Forest en deels in het fictieve stadje Storybrooke, in de Amerikaans staat Maine. De Evil Queen Regina (Lana Parrilla) heeft met de hulp van Rumplestiltskin (Robert Carlyle) alle inwoners van haar wereld vervloekt om wraak te nemen op Snow White (Ginnifer Goodwin).

De vloek heeft iedereen naar een verschrikkelijke wereld gestuurd waar happy endings niet bestaan: onze wereld. Hier kan enkel Regina, die nu burgemeester is, gelukkig zijn. Zij is ook de enige die haar echte identiteit kent, want de rest herinnert zich niet meer wie ze zijn. Die denken dat ze gewone burgers zijn in een simpel stadje. Snow White is bijvoorbeeld een leerkracht en heet nu Mary Margaret. Prince Charming, David (Josh Dallas) ligt in coma.

“Magic always comes with a price.”

Rumplestiltskin heeft de vloek echter ontworpen met eigen belangen in het achterhoofd. Hij heeft alles en iedereen vanaf het begin gemanipuleerd. Volgens zijn plan moet de vloek uiteindelijk verbroken worden door de dochter van Snow White en Prince Charming, Emma (Jennifer Morrison). Zij belandt in Storybrooke dankzij haar zoon Henry (Jared Gilmore). Maak je geen zorgen, het wordt allemaal snel duidelijk. In tegenstelling tot Lost roept Once Upon a Time veel minder vraagtekens op.

Onderaan zie je de trailer van het eerste seizoen. Tot nu toe zijn het er vijf en ik hoop echt dat het nog een tijdje blijft doorgaan. Ik zit nu aan het derde seizoen en kan amper wachten om verder te kijken. Once Upon a Time is een heel originele serie. Het is spannend, interessant en zit boordevol fantastische personages. Zeker kijken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.