Featurette: Building Ender’s World

ender's game

eOne Benelux

Ender’s Game. Ik heb de boeken niet gelezen. Mijn vriendje wel . Die is er laaiend enthousiast over en heeft al op verschillende manieren – lees: emotionele chantage – geprobeerd me aan het lezen te zetten. Ben ik even blij dat de verfilming binnen twee weken in de bioscoop verschijnt en dat ik me dus de moeite kan besparen om me door het doolhof van de Ender’s Game-serie te worstelen.

Fans, hou jullie vast, deze featurette toont de ‘Gravity Battle Room’ en de ‘Command school’. Die laatste is m’n persoonlijke favoriet, maar beslis alsjeblieft voor jezelf. De featurette is zeker het bekijken waard. Wat krijgen we nog allemaal te zien? Kinderen in een spacey outfit en flashy helmpjes, Star Trek-achtige ruimteschepen, en Ender die koortsachtig op een soort iPad zit te tokkelen.

A single shot might have over 20,000 layers or ‘element.’ Each of those layers may themselves be comprised of upwards of 12,000 elements.

De visuals staan duidelijk centraal in de verfilming van de cultserie. Blijkbaar heeft het 3000 uren in beslag genomen om de visuals net goed te krijgen. Een heel ambitieus project, zegt Ed Ulbrich, de producer. De featurette doet erg aan als een videogame , en het mag dan ook niet verbazen dat Ender’s game al eerder als een game werd uitgebracht. Waarschijnlijk ga ik de film wel zien in de cinema. Ik weet niet of m’n lief me zoveel keuze laat.  Het belooft alleszins een erg indrukwekkende film  te worden. En mogelijk gevaarlijk voor epilepsiepatiënten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.