Featurette: Captain Phillips

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Tom Hanks heeft iets met water. Een van zijn eerste acteerjobs was een gastrol in – cue cheesy opening credits – The Love Boat in 1980. 2 decennia later was hij te zien in Robert ZemeckisCast Away, waarin zijn personage neerstortte in de Stille Oceaan. En nu kruipt Hanks in de huid van Captain Phillips in de gelijknamige nieuwe film van Paul Greengrass (bekend van onder meer Bloody Sunday, The Bourne Supremacy en United 93).

Captain Phillips vertelt het waargebeurde verhaal van het Amerikaanse containerschip Maersk Alabama, dat in 2009 gekaapt werd door Somalische piraten. De thriller focust op de relatie tussen kapitein Richard Phillips en piratenleider Abduwali Muse (Barkhad Abdi).

Columbia Pictures

In onderstaande featurette hoor je Tom Hanks aan het woord over de werkwijze van regisseur Paul Greengrass en de opnames van de film op de Maersk Alexander, een zusterschip van de Alabama. Ook heeft hij het over zijn eerste ontmoeting met Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed en Mahat M. Ali, die de Somalische piraten vertolken. Captain Phillips betekent het acteerdebuut van de vier mannen, die als beste uit de bus kwamen bij een auditie waar meer dan 700 kandidaten op afkwamen.

Captain Phillips wordt nu al getipt als een van de favorieten voor de Oscars van 2014. Of dat terecht is, komen we te weten vanaf 4 december, want dan verschijnt de film in de Belgische zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.