Featurette: Saving Mr. Banks

Walt Disney Pictures

Walt Disney Pictures

Mary Poppins is niet alleen een icoon in de filmwereld, maar ook in de literatuur. P.L. Travers heeft met deze lieflijke kinderjuf een personage tot leven gebracht waar menig kind mee opgegroeid is. Als je het boek niet kent, dan ken je de film wel. Die heeft er immers voor gezorgd dat het tot dan onbestaande woord Supercalifragilisticexpialidocious zal blijven rondspoken in vele hoofden.

Een voldoende reden om het verhaal van hoe de gelijknamige film Mary Poppins uit 1964 tot stand is gebracht op het grote scherm te brengen. Het zijn één van Groot-Brittaniës grootste schrijfsters en één van Amerikas grootste filmmagnaten, samen op het scherm in de nieuwste van John Lee Hancock.

Zoals de filmfanaten al weten is Saving Mr. Banks niet de opvolger van Saving Private Ryan, al heeft Tom Hanks weer mooi de hoofdrol weten te versieren. Hanks speelt niemand minder dan Walt Disney, die verwoede pogingen onderneemt om auteur P.L. Travers te overtuigen. De schrijfster bleek een harde tante die niet snel mee wou werken. Hopelijk draait de film niet enkel rond de Amerikaanse gastvrijheid (of overtuigingskracht) versus de Britse stijfheid. Voor Emma Thompson was het personage P.L. Travers alvast een meer dan boeiende ervaring.

I have never played anyone more full of contradictions, which makes it fascinating, but it’s not one thing or the other. She is oscillates all the time.

We kunnen onszelf al beginnen verheugen op een enorm gelaagd hoofdpersonage. Ook Tom Hanks, Jason Schwartzman en John Lee Hancock geven hun mening over Disney en Travers. In de onderstaande featurette krijg je meer te weten over Emma Thompson en hoe zij P.L. Travers op het scherm tot leven wist te brengen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.