Fleming = Bond

Skyatlantic

Skyatlantic

Alle schrijvers stoppen delen van hun persoonlijkheid en een grote hoeveelheid van hun eigen fantasie en verlangen in hun personages. Zoals je weet is dat ook het geval geweest voor Ian Fleming. Hij was zelf een vrouwenversierder, een gokker, een waaghals en een spion. Al deze eigenschappen en karakteristieken stopte de schrijver in zijn bekende geheim agent: James Bond.

Het leven van Ian Fleming is al een paar keer verfilmd. De ene keer met Charles Dance in de rol van de schrijver. Een andere keer werd hij gespeeld door Jason Connery, zoon van 007 himself: Sean Connery. Een update kan nooit kwaad. En blijkbaar mag je dat in twee verschillende projecten doen. Duncan Jones doet een poging. Of beter deed een poging. Zijn poging lijkt over and out. Zeker nu Jones uitkijkt naar een filmversie van World of Warcraft.

Maar die andere poging is wel gelukt. En dat is een vier-delige minireeks geworden. Simpelweg getiteld Fleming. De hoofdrol wordt deze keer vertolkt door Dominic Cooper. En hij doet dat met de juiste flair als je naar de teaser kijkt. Ian Fleming spelen is toch the next best thing als je 007 zelf niet bent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.