Frank: Fassbender krijgt het zot in de kop

Frank - Lenny Abrahamson - 2014

Magnolia Pictures

Het is niet ongebruikelijk dat artiesten – en douchebags die van artiesten stelen, genre Shia LaBeouf –  zich onder een masker verstoppen. De pipo’s van Day One. De danskoningen van Daft Punk. De griezels van Slipknot. De carnavalisten van okv KISS.

Ook Michael Fassbender doet mee met de trend. In de eerste trailer van Frank, loopt de beste Iers-Duitse acteur sinds – ja, sinds wie eigenlijk? – met een gigantisch masker van papier-maché rond.

In Frank zien we hoe het groentje Jon Domhnall Gleeson (de even roodharige, toch flink wat slankere zoon van Brendan Gleeson) vergaat als nieuwste lid van Franks (een behoorlijk knotsgekke Fassbender) verre van alledaagse popband.

Regisseur Lenny Abrahamson haalde voor zijn titelpersonage de mosterd bij vreemde vogels als Frank Sidebottom (een typetje van de berooid gestorven Chris Sievey), de even geniale als tragische Daniel Johnston en wijlen Captain Beafheart.

Ik weet niet hoe het met jullie zit luitjes, maar ik word hier alvast warmer van dan Justin Bieber in een speelgoedwinkel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.