Geanimeerde Avengers

Marvel

Marvel

Ja, we hebben hier bij Supercalifragilistic de laatste twee jaar nogal wat afgeluld over The Avengers. En eerlijk waar, we zijn stilaan van plan om daarmee op te houden – om dan enthousiast te beginnen doordrammen over The Avengers: Age of Ultron – maar dit stukje kan er toch nog bij.

Er zijn namelijk vier geanimeerde storyboard-sequenties opgedoken van Joss Whedon’s superheldenfestijn. Op zich misschien niet zo opwindend want waarom zou je kijken naar een houterige geanimeerde scène wanneer je diezelfde scène in glorieuze HD kan bekijken op je LED-tv? Het bijzondere aan de sequenties is dat ze gemaakt zijn nog voor het scenario van The Avengers helemaal op punt stond en dus stevig afwijken van wat we uiteindelijk te zien kregen.

Eén van de sequenties bewijst dat Whedon inderdaad plannen had om ook The Human Wasp een plaatsje te geven in het team (zie 0:17). En blijkbaar was het ook de bedoeling dat Loki zou verraden worden door Thanos. Dat leid ik toch af uit zijn reactie (“That’s not my army”). Nog leuk om te zien in diezelfde sequentie: het kostuumontwerp voor Hawkeye dat veel dichter bij zijn comicspakje staat dan het fantasieloze tenuetje waar Jeremy Renner mocht mee rondhossen.

Maar ook de andere sequenties zijn zeker een kijkbeurt waard. De alternatieve introductie van Iron Man ziet er fantastisch uit en staat in schril contrast met de nogal saaie intro van Ol’ Shellhead in de film waar hij onder water bespaart op zijn energierekening.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.