Harry Potter en de nekhaar erectie

Kinepolis Film Distribution

Rating: ★★★☆☆
Kleine tovenaars worden groot en moeten, nadat hun lucratieve franchise ten einde is gekomen, zichzelf dubbel en dik zien te bewijzen. Daniel Radcliffe zocht voor zijn eerste film na de Harry Potter reeks een personage uit dat niet verder van de avontuurlijke kinderheld kon staan. In The Woman in Black speelt hij de rol van weduwnaar Kipps die alleen achterblijft met zijn zoontje (gespeeld door Radcliffe’s eigen petekind) en de dood van zijn vrouw maar niet kan verwerken. James Watkins (The Descent, Eden Lake) regisseert.

“Don’t go chasing shadows.”

Kinepolis Film Distribution

Kipps wordt door zijn advocatenfirma naar een afgelegen gebied gestuurd waar hij de nalatenschap van de overleden dame Drablow moet zien te regelen. Zij woonde afgezonderd op een groot landgoed temidden een moeras. De dorpsmensen zijn allesbehalve blij met de komst van Kipps en het wordt hem snel duidelijk waarom. Hoe langer hij in het huis verblijft hoe sterker hij de aanwezigheid voelt van een mysterieuze, in een zwarte sluier gehulde vrouw.

“I will never forgive.”

Het productiehuis Hammer stond in de goeie oude tijd garant voor veel gratuit bloot en het roodste technicolor filmbloed dat je ooit voor mogelijk had gehouden. Na de zoveelste ondergang werd de maatschappij opnieuw uit de grond gestampt om zich op de huidige horror scène te focussen. Let Me In, The Resident, Wake Wood en nu The Woman in Black zijn de voorlopige resultaten. The Woman in Black heeft absoluut niks nieuws te bieden. Mysterieuze dorpelingen die de vreemde nieuweling waarschuwen. Een afgelegen landgoed afgesloten van de rest van de wereld. Een jaren oud geheim met verstrekkende paranormale gevolgen. Things that go bump in the night zeg maar. De plot is oersimpel en zal je nergens verrassen of een onverwachte kwinkslag toedienen. Sfeer heeft deze film dan weer in overvloed. De vrij ingetogen acterende Radcliffe spendeert het grootste deel van de film in pure stilte terwijl hij zich door het met schaduwen gevulde huis begeeft. Ciaran Hinds is zowat de enige andere acteur die iets aan het verhaal bij te brengen heeft maar de focus blijft op de jonge Radcliffe gevestigd wat zorgt voor een heel intieme belevenis als kijker.

Kinepolis Film Distribution

Voor het verhaal moet je het dus niet doen. The Woman in Black is een spookhuis thriller die in een rechte lijn van punt A naar punt B gaat. De makers beseften dit gelukkig en hebben er werkelijk alles aan gedaan om je op elke mogelijke manier uit je zitje te doen wippen of de haren in je nek te doen rechtstaan. Ben je een aanhanger van dit soort films dan zie je de meeste BOE momenten van mijlenver aankomen. De schitterende productie en look van de film zorgen er echter voor dat dit nooit op de zenuwen gaat werken .Goedkope schrikeffecten? Zeker en vast, maar meer hoeft dat soms niet te zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.