Het Monster van Frankenstein als superheld

Kinepolis Film Distribution

Kinepolis Film Distribution

“From the producers of…”, nooit de waarde van die info in een trailer begrepen. Het klinkt toch altijd een beetje à la “van de chef die in hetzelfde merk van potten kookt als Sergio Herman”. Als dat één van dé argumenten is in de marketingcampagne van een film dat zit er bijna per definitie iets verkeerd.

Kinepolis Film Distribution

Cue de eerste trailer van I, Frankenstein. Een film die “From the producers of Underworld” is. Alsof dat een referentie is (hoewel de man die op het idee kwam om Kate Beckinsale in een latexpakje te hijsen een standbeeld verdient!)?

Aaron Eckhart kruipt in de samen genaaide stukken huid van het monster dat dokter Victor Frankenstein creëerde. Het stapt, met misvormde voet, door het leven als Adam Frankenstein (wellicht het enige echt clevere knipoogje naar de roman van Mary Shelley). De grote twist van I, Frankenstein is dat het monster deze keer niet als slenterende kolos met schroefbouten in de hals wordt opgevoerd maar als halve superheld. En dat alles zich in een moderne, hedendaagse setting afspeelt.

De eerste trailer probeert uit te leggen waar de film precies over gaat. Maar zelfs na zes visies is me de plot nog niet helemaal duidelijk. De officiële samenvatting stelt dat Frankenstein terecht komt in een eeuwenoude oorlog tussen twee verschillende facties van onsterfelijke wezens. Maar afgaand op de trailer lijkt het er eerder op dat hij het zwaar aan de stok zal krijgen met crappy cgi-effecten en klungelige dialogen.

Dus ja, I, Frankenstein, gebaseerd trouwens op een onuitgegeven comic, lijkt een gigantisch rommeltje te worden. Nochtans is er best schoon volk van de partij. Naast Eckhart, die toch echt wel betere rollen dan dit verdient, zijn ook Yvonne Strahovski (de hottie uit Chuck en Dexter), Miranda Otto (Eowyn uit de Lord of the Rings-trilogie) en Bill Nighy te zien. De regie is in handen van Stuart Beattie die in 2010 het matige Tomorrow, When the War Began afleverde en ook instond voor de scenario’s van o.a. Collateral en Australia.

I, Frankenstein loopt van 22 januari 2014 in onze zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.