Het paradijs breidt zich uit

The Second Best Marigold Hotel 2

Fox

Zoals ik in mijn vorige artikel beloofd heb, zal ik nu de sequel van The Best Exotic Marigold Hotel bespreken, The Second Best Exotic Marigold Hotel. Hopelijk hebben jullie allemaal de eerste film intussen gezien.

Het is ondertussen vier jaar geleden dat John Madden ons de geslaagde dramakomedie The Best Exotic Marigold Hotel schonk. Dit jaar kregen we van hem het even leuke The Second Best Exotic Marigold Hotel. De meeste acteurs uit de eerste film waren nu ook van de partij. Behalve dan Tom Wilkinson wiens personage jammer genoeg al in The Best Exotic Marigold Hotel overleed. Er is echter ook een aanwinst, want de filmmakers hebben deze keer Richard Gere aan de haak geslagen.

“There’s no such thing as an ending; just a place where you leave the story.”

The Second Best Marigold Hotel 2

Fox

We zitten ongeveer acht maanden verder en de bewoners van The Best Exotic Marigold Hotel zijn nog altijd even gelukkig. De zaken lopen zo goed zelfs dat Sonny (Dev Patel) en zijn nieuwe zakenpartner Mrs. Donnelly (Maggie Smith) een tweede hotel willen openen. Ze hopen daarvoor gefinancierd te worden door een Amerikaanse hotelketen.

De Amerikanen vinden het concept van Sonny’s zaak op zich wel interessant. Een hotel in India dat speciaal geopend is voor westerse bejaarden die in eigen land toch overbodig zijn, is helemaal geen slecht idee. Voor ze een akkoord sluiten, zeggen de investeerders wel tegen Sonny dat ze eerst nog hun man op verkenning zullen sturen.

“The man has me urgently questioning my own sexuality.”

Zo maken we kennis met Guy Chambers (Gere). Sonny is vanaf de eerste minuut overtuigd dat hij de man is, ook al beweert Guy zelf een gewone schrijver te zijn. Het enige dat we met zekerheid weten, is dat hij uiteindelijk veel meer geïnteresseerd raakt in Sonny’s moeder (Lillete Dubey) dan in het hotel.

The Second Best Marigold Hotel

20th Century Fox

The Second Best Exotic Marigold Hotel zit trouwens vol romantiek. Het belangrijkste koppel is natuurlijk dat bestaande uit Sonny en Sunaina (Tina Desai), die zich voorbereiden op hun huwelijk. Op de tweede plaats staan ongetwijfeld Evelyn (Judi Dench) en Douglas (Bill Nighy). Hun romance begon al in de eerste film.

Verder hebben we Norman (Ronald Pickup) en Carol (Diana Hardcastle) die uit eenzaamheid bij elkaar kwamen, maar nu echte gevoelens voor elkaar krijgen. Last, but certainly not least is er ook de ontembare Madge (Celia Imrie). Na een lange jacht vindt ze eindelijk twee rijke aanbidders, al heeft het eind nog een verrassing in petto rond haar personage.

Hier is een van de eerste scènes met de nieuwkomer Guy Chambers. Sonny stelt hem maar al te graag voor aan de anderen en Madge’s reactie is echt grappig. Het is trouwens hilarisch hoe Sonny de hele tijd aan hem plakt en constant ongepaste dingen zegt. The Second Best Exotic Marigold Hotel is kortom absoluut een waardige sequel. De film blijft grappig, origineel en aangenaam. Zeker kijken dus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.