Iedereen houdt van Hobbits

Fox

Fox

De aanstekelijke humor van The Simpsons mag dan al enige tijd zoek zijn, hun zogenaamde couch gags zijn nog steeds om duimen en vingers bij af te likken. Denk maar aan de Breaking Bad– en Game of Thrones-parodieën van de afgelopen jaren. Of de Treehouse of Horror-generiek die Guillermo del Toro onlangs nog op de wereld losliet.

Voor hun nieuwste intro haalden de makers van The Simpsons inspiratie uit het Hobbit-universum van Tolkien en Peter Jackson. Op zoek naar hun geliefde zetel trekken Homer en co dwars door Midden-Aarde. Op hun weg vinden ze tal van bekende personages: Moe als Gollum, Mr. Burns als Smaug de draak, en ga zo maar door. Het eindresultaat zie je in onderstaand filmpje.

Niet alleen de familie Simpson houdt van Hobbits. Zo wilde Jake Gyllenhaal ooit in de huid van Frodo Baggins kruipen voor Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie. Zoals we allemaal weten, ging die rol uiteindelijk naar Elijah Wood. Gyllenhaals auditie liep dan ook niet van een leien dakje, zo liet de acteur afgelopen week weten.

I remember auditioning for The Lord of the Rings and going in and not being told that I needed a British accent. I really do remember Peter Jackson saying to me, ‘You know that you have to do this in a British accent?’ We heard back it was literally one of the worst auditions.

Pandora Cinema

Pandora Cinema

Als je het ons vraagt, hoeft Jake Gyllenhaal zich niet slecht te voelen over zijn rampzalige auditie voor de rol van Frodo. Had hij meegespeeld in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, dan had hij waarschijnlijk geen tijd gehad voor de hoofdrol in Donnie Darko. En laat dat nu net een van zijn meest merkwaardige projecten zijn; het ideale begin van een eigenzinnige, veelzijdige acteercarrière. Dus kop op, Jake, it was meant to be!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.