Interstellar teases

Warner

Warner

De uitdrukking “Blondes tease, brunettes please” klopt maar weer eens. De blonde Christopher Nolan is een echte plaaggeest met zijn korte teaser voor zijn volgende film, Interstellar. De teaser duurt nog geen twee minuten en verklapt erg weinig over het verhaal. Het merendeel van de teaser bestaat uit beelden van de geschiedenis uit de ruimtevaart. Matthew Mcconaughey praat de hele teaser lang – met zijn fijn zuiders accent – terwijl Hans Zimmer voor de muzikale climax zorgt. Op het einde zien we een raket die de lucht ingeschoten wordt. Een zeer fijne teaser, naar mijn mening, maar misschien ietsje te triomfantelijk.

“We always define ourselves by the ability to overcome the impossible. These moments that we dare to aim higher, to break barriers,  to reach for the stars, to make the unknown known.”

Interstellar komt uit op 7 november 2014. Naast Matthew McConnaughey zullen ook Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Michael Caine en Casey Affleck in de film te zien zijn. Over het verhaal is nog weinig bekend: een groep wetenschappers ontdekt een wormgat dat hen toestaat om verre afstanden af te leggen in de ruimte. Dat komt hen goed uit, want de aarde is stervende, en ze zijn op zoek naar meer voedsel.

De film baseert zich op de relativiteitstheorieën van Kip Thorne, die het concept van het ‘wormgat’  vorm gaf. De fysicus was een goede vriend van Stephen Hawking en zou verschillende weddenschappen met de man aangegaan zijn.

Good stuff voor de sci fi gemeenschap, dus. Wie weet zullen ze ook wel een naam geven aan de Interstellar fanclub, naar analogie van de Trekkies. De Interstellies? Misschien niet catchy genoeg. In ieder geval kent Nolan zeker wat van pr. Hij maakte nu al een website voor Interstellar die aftelt naar de première en een tabblad ‘Community’ bevat. De weinigzeggende teaser heeft ongetwijfeld ook te maken met slimme pr. Nolan laat liever veel over aan de verbeelding. Om die dan te overtreffen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.