Jagen op jezelf

Looper

FilmDistrict

Rian Johnson zal wellicht bij weinigen een belletje doen rinkelen, en toegegeven, ook mij zegt de naam weinig. “De regisseur van Brick” is daarentegen een omschrijving die wel wat meer bij me losmaakt. Om niet te zeggen heel veel.

Met Brick leverde Johnson namelijk een heerlijk sombere film noir af, en laat dat nu net een genre zijn dat yours truly altijd al best heeft weten te pruimen. Veel hoef je over deze prent niet te weten, behalve misschien dat Joseph Gordon-Levitt (InceptionThird Rock From the Sun) er in op zoek gaat naar de moordenaar van zijn ex. Voor de rest raad ik je aan om die misschien vanavond nog gewoonweg te bekijken en je te laten meevoeren door de kronkels van het verhaal en stil mee te monkelen met de gortdroge dialogen.

Was dus getekend: Rian Johnson, die na een iets luchtiger tussendoortje (The Brothers Bloom), terugkeert naar het serieuzere werk met Looper. De trailer oogt alvast spectaculair, hopelijk wordt het scenario dat ook. Het zou gaan om een huurmoordenaar (opnieuw Gordon-Levitt, die wel precies een paar kilo’tjes is bijgekomen) die in een nabije toekomst jaagt op slachtoffers die vanuit een nog verdere toekomst naar het heden (van binnenkort) worden gestuurd. Tot hij moet jagen op…zichzelf (die had je zeker niet voelen aankomen!).

Klinkt eerlijk gezegd allemaal een beetje bij de haren gegrepen, maar ik vrees dat ik toch ga moeten gaan kijken, al was het maar om te zien hoe Bruce Willis het er van af brengt als de oudere versie van Gordon-Levitt. En omdat we fan zijn van Rian Johnson uiteraard! De film komt pas in het najaar in onze zalen, maar in afwachting heb je hier alvast een zoethoudertje:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.