James Cameron over Terminator: Genisys

Paramount

Paramount

Hoe zou het nog zijn met James Cameron ? Het is een vraag die we vrijwel dagelijks een drietal keer stellen. Soms is het antwoord dan goed, maar meestal gewoonweg uitstekend. Kan ook moeilijk anders als je verantwoordelijk bent voor moderne klassiekers als The Terminator, Aliens, Titanic en Avatar.

TriStar Pictures

TriStar Pictures

Momenteel werkt Cameron aan drie vervolgfilms voor die laatste. Dat leest u goed, de komende jaren zullen we maar liefst drie maal terug keren naar Pandora en haar naburige planeten. Tussen het bedenken van nieuwe dier- en plantensoorten door heeft hij echter nog tijd genoeg om de ‘renaissance’ (zijn woorden, niet de mijne) van zijn allereerste franchise te becommentariëren.

I wasn’t involved in making the film.

Hoewel hij vooraf volledig afstand neemt van Terminator: Genisys en dus geen enkele verantwoordelijkheid opeist, lijkt de regisseur toch opvallend enthousiast over het eindresultaat. Genisys neemt de draad op bij ‘zijn’ eerste twee Terminator-films en houdt geen rekening met de twee andere vervolgverhalen uit de reeks, films waar Cameron niet meer bij betrokken was. Vandaar misschien het enthousiasme.

It’s all about the twists.

Hoewel Genysis dus in de lijn ligt van delen één en twee, neemt dit meest recente deel uit de franchise een aantal verrassende beslissingen. Welke die zijn kan je vanaf begin juli in de bioscoop ontdekken. Voor wie zolang niet kan wachten, is er dit promopraatje van Cameron. Pas wel op, want er zitten een aantal spoilers tussen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.