Les Misérables: uitgemergelde Hugh Jackman

Universal

Universal

Hugh Jackman is er een tijdje fysiek heel slecht aan toe geweest: voor de film Les Misérables heeft de acteur veel moeten opofferen. Na maanden honger lijden en werkdagen van 16 uur is de première dan eindelijk in zicht. Vanaf 20 februari verschijnt Les Misérables op het witte doek. Toch is al dat leed niet voor niets geweest. Met een Golden Globe op zak en een Oscarnominatie in het vooruitzicht wordt Jackman goed beloond voor het intensieve werk dat hij verricht heeft voor zijn rol als Jean Valjean. Ondanks dat we hem in de X-Men films als Wolverine hebben gezien was Les Misérables één van Jackmans zwaarste films, zowel fysiek als emotioneel. In een openhartig interview vertelt Jackman hoeveel hij voor zijn rol van Valjean heeft moeten opgeven.

Universal

Les Misérables, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo, speelt zich af in het 19de-eeuwse Frankrijk en vertelt het betoverende verhaal van gebroken dromen en onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing… een tijdloze hulde aan de overleving van de menselijke geest. Jackman speelt de ex-gevangene Jean Valjean, die al tientallen jaren achternagezeten wordt door de meedogenloze politieagent Javert (Russell Crowe) nadat hij zijn woord gebroken heeft. Wanneer Valjean ermee instemt om voor Cosette, de jonge dochter van de fabrieksarbeider Fantine (Anne Hathaway), te zorgen veranderen hun levens voorgoed.

Hugh heeft met het maken van de film een heftige tijd achter de rug. Niet helemaal onbegrijpelijk als je je bedenkt dat hij voor deze rol zo’n 15 kilo moest afvallen. Regisseur Tom Hooper wilde Jackman voor de film zo onherkenbaar maken dat men zou denken dat hij ernstig ziek was. Jackman concludeert “Er waren momenten dat ik me afvroeg of ik niet teveel van mijn lichaam heb gevraagd.”

Voor de film at en dronk de acteur soms 36 uur lang bijna niets. Hij werd er duizelig en misselijk van en was amper aanspreekbaar. Jean Valjean zou zo overtuigend moeten overkomen dat de 19 jaar lange gevangenisstraf rechtstreeks van zijn gezicht af te lezen zou zijn. Jackman verklaart “Ik denk dat ik het publiek daarvan wel heb kunnen overtuigen.”

Meer daarover volgende week in de aanloop naar de release van de film op 20 februari. In de tussentijd, bekijk hier de interviews met de acteurs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.