Let’s burn rubber, baby!

Walt Disney Studios Motion Pictures

Walt Disney Studios Motion Pictures

Arme Aaron Paul. Net afgezwaaid van Breaking Bad, misschien wel de allerbeste tv-reeks ooit, en dan opduiken in een film die het equivalent is van sponzige McDonalds-hamburgers met zompige frieten. Ik had al geen hoge dunk van de Need For Speed-verfilming maar nu ik ook de trailer heb mogen aanschouwen, weet ik wel zeker dat ik deze kelk aan mij wil laten voorbij gaan. Dit is in alle opzichten een zeer doorzichtige zet van Dreamworks om een graantje mee te pikken van het succes van Fast & Furious.

Snelle, opzichtige (lees foeilelijke) bolides? Check! Ongeschoren mannen met strakke t-shirts die zodanig street praten dat ze een gps nodig hebben om elkaar te verstaan? Check! Volstrekt idiote stunts? Check! En ergens daar tussen zit er ook nog iets wat de plot moet zijn. Knutsel hem misschien zelf in elkaar met volgende hoogst originele elementen: “a crime he didn’t commit”, “It’s time we make him pay”, “the Super Bowl of underground racing” en “vroaar”.

Walt Disney Studios Motion Pictures

Niet dat ik een probleem heb met car chase-movies. Au contraire zelfs! Maar wanneer het plots over een race gaat, klinkt het allemaal zoveel oninteressanter. Het is trouwens niet toevallig dat de Fast&Furious-machine pas zijn vijfde versnelling vond toen die de street races grotendeels inruilde voor vehicular warfare. Waar Fast&Furious zijn eigen stupiditeit op een erg intelligente manier benadert – it’s dumb and it really, really knows it – lijkt Need For Speed de kaart van de bittere ernst te trekken. In de wondere wereld van de popcorncinema is dat zelden een wijs besluit (tenzij je Christopher Nolan heet natuurlijk).

Er rijdt nochtans best een aantrekkelijke cast rond in de video-game verfilming. Naast Aaron Paul zijn ook Dominic Cooper en Michael Keaton van de partij. Wat er achter de camera staat, is dan weer helemaal iets anders. Regisseur van dit veelbelovend stukje filmgeschiedenis is Scott Waugh. Wie hem niet kent, moet anders maar eens Act of Valor bekijken. Hou misschien een maandvoorraadje Immodium bij de hand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.