Life Inside Jabba the Hutt

20th Century Fox

20th Century Fox

Star Wars: The Force Awakens wordt het 7de deel in de Star Wars Saga. Dit jaar al komt deze film in een bioscoop bij jou in de buurt. Ik wil er mijn action figures collectie op verwedden dat er veel CGI in de film zal zitten. Daar is niets mis mee, maar a long time ago… ging het er toch anders aan toe…

We mogen niet vergeten dat de eerste Star Wars films uit een tijdperk komen zonder snelle computers, 3D,  smartphones, IMAX en Kardashians. Michael Jackson was zwart. Heel andere tijden dus. Om de prachtige sciencefiction decors en personages te maken, sprong men creatief om met maquettes en poppenspelers. Een knap staaltje puppeteering vond plaats binnenin Jabba the Hutt.

Jabba the Hutt is een creatie van Phil Tippett. De meedogenloze aartsvijand van Han Solo werd door 6 mensen bestuurd. 3 zaten in Jabba zelf en 3 stonden buiten beeld om onder andere zijn ogen te besturen. Jamie Benning maakte een korte documentaire over Jabba en de mensen die hem tot leven brachten: Slimy Piece of Worm-Ridden Filth – Life Inside Jabba the Hutt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.