Maak je klaar voor The Purge

Universal Pictures

Universal Pictures

Het klinkt als een nifty idee. Eén keer per jaar is 12 uur lang alles toegelaten. Eindelijk eens geen alstublieft of dankjewel zeggen, lawaaierig zijn in de bibliotheek, op de leuning van de bank zitten of zonder schroom dat 21 ste seizoen van F.C. De Kampioenen downloaden van die duistere website. Ja, bij Supercalifragilistic zouden we wel weten hoe we ons die halve dag moeten uitleven. Maar in The Purge gaat het er net dat tikkeltje anders aan toe.

De film speelt zich af in 2022. De V.S. beleeft een gouden periode. De werkloosheid is te verwaarlozen, de criminaliteit ook. En dat komt om de Amerikaanse overheid 1 keer per jaar 12 uur lang alles toelaat. Moord, diefstal, plunderingen, verkrachtingen,… alles kan, alles mag. Alle opgekropte frustratie van de Amerikanen komt er op een halve dag tijd in één bloederige gulp uit.  Centraal in het verhaal staat de familie Sandin. Tijdens de purges verschansen zij zich in hun high-tech beveiligde villa. Maar wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp gaan de poppen aan het dansen.

The Purge is één van de meest winstgevende films van de afgelopen maanden. Gemaakt voor een schamele drie miljoen dollar heeft de film wereldwijd al bijna 86 miljoen dollar opgebracht. Van een stevige return on investment gesproken! The Purge speelt sinds deze week ook in onze zalen. En om u alvast in de juiste sfeer te krijgen, trakteren wij je op twee clips uit de film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.