Mag Robin Wright ooit nog acteren?

Warner Bros.

Warner Bros.

Robin Wright is één van de weinige vrouwen in Hollywood die er in slaagt waardig ouder te worden. Voor haar geen (al te veel opvallende) botox of allerhande toyboys. Akkoord, haar scheiding van Sean Penn werd breed uitgesmeerd in de boekskes. Maar dat kwam dan vooral omdat haar ex nogal graag achter jonge blaadjes à la Scarlett Johansson of Nathalie Portman aan ging. Ook op vlak van films maakt ze, op een enkele commerciële uitschuiver na (Message in a Bottle, iemand?), interessante keuzes. Zo brak ze bij het grote publiek door in Forrest Gump en is ze momenteel (naast Kevin Spacey) te zien in de prestigieuze Netflix-reeks House of Cards.

Warner Bros.

Het zou dan ook doodjammer zijn mocht deze blondine met de hoge jukbeenderen nooit nog mogen acteren. Dat is althans het uitgangspunt van het binnenkort te verschijnen The Congress. In deze mengeling van animatie en live action cinema speelt Wright namelijk een al iets oudere actrice, die voor het gemak en voor de duidelijkheid óók Robin Wright heet.

Omdat ze de behandeling van haar zieke kind niet langer kan betalen aanvaardt ze dat een filmstudio haar beeltenis, haar bewegingen, haar stem, kortom alles dat haar tot een actrice maakt, digitaal in scant. Ze krijgt hiervoor gigantisch veel geld, maar in ruil moet ze wel afstand doen van alles wat de studio wil digitaliseren. Dit betekent dus ook dat ze nooit nog zelf mag acteren.

Warner Bros.

Klinkt best speciaal, nee? Geloof me vrij, dat is het ook, zoals je in de trailer hieronder zelf kan ontdekken. Maar voor minder dan speciaal komt Ari Folman z’n kot niet uit. De vorige prent van deze Israëlische regisseur was namelijk Waltz with Bashir. Wie dit geanimeerd verslag van de slachting in Sabra en Shatila ooit zag, weet met andere woorden dat Folman z’n publiek op een heel unieke manier kan betoveren. The Congress wordt gelukkig minder wreed, maar zal des te meer beklijven.

Met ook ander bekend volk als Harvey Keitel, Jon Mad Men Hamm en de alomtegenwoordige Paul Giamatti zal The Congress in de betere bioscoop vanaf 14 augustus in jouw buurt geprojecteerd worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.