Nieuwe beelden uit Azeroth

Universal

Universal

Wordt 2016 het jaar waarin we voor de eerste keer een goeie videogameverfilming krijgen? Met Assassin’s Creed, waarin regisseur Justin Kurzel na Hamlet opnieuw de krachten bundelt met Michael Fassbender, en Warcraft zijn er er zeker twee prenten in de running die het potentieel hebben om eens geen absolute stinkers te zijn. Alhoewel mijn centen eerder op Creed staan dan op de derde van Duncan Jones.

Want wat is daar precies mee aan de hand? Warcraft loopt vanaf eind mei bij ons in de zalen maar de marketingjongens achter de film liggen blijkbaar nog volop te suffen achter hun bureau. Op één volwaardige trailer na, is het zo goed als muisstil rond dit bigbudgetproject, één van dé tentpoles voor komende zomer. Heeft het te maken met de nogal makke reactie op die eerste beelden? Weten de marketeers echt niet hoe ze die filmen moeten verkopen? Of is het allemaal een bewuste zet?

Een nieuw tv-spotje moet de honger naar Warcraft voorlopig weer even stillen (of is het net aanwakkeren?). Maar wie niet was overtuigd door de trailer, zal het evenmin zijn door het spotje. Want ook nu weer ontsieren wobbly special effects het Orcenfeestje en lijkt de hele wereld van Azeroth zo fake als wat. Dit lijkt niet op een videogameverfilming, dit lijkt gewoon op een videogame. Inhoudelijk lost het spotje weinig meer dan de trailer. Maar misschien is er ook niet meer zoveel te lossen over het verhaal? Dit lijkt driestuiverfantasy te zijn. De dialogen, genre “We must fight together” en “It has begun”, lijken dat alvast met verve te onderstrepen.

Wat schreef ik ook al weer, zeker twee prenten die het potentieel hebben om geen stinkers te zijn? Laat het ons misschien op één houden. Want Warcraft zou wel eens de sof van het jaar kunnen worden.

Arme Duncan Jones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.