Poster en trailer voor Noah

Disruption Entertainment

Disruption Entertainment

Bijbelfanatici juicht! Zonet dook er een eerste trailer op van Noah, het volgende project van Darren Aronofsky. Daarin zien we, naast Russel Crowe in ouwe rauwe Gladiator modus, ook Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly en Ray Winstone.

Paramount

Naast de trailer geef ik jullie ook een eerste poster mee, waarop het er redelijk apocalyptisch aan toe gaat. Noah vertelt namelijk het wereldwijd (en dus niet alleen van ons Oud Testament) bekende verhaal van de zondvloed. Van Zuid-Amerika tot Azië zijn er niet alleen in de natuur, maar ook in de literatuur sporen terug gevonden die verwijzen naar een wekenlange en alles verzuipende plensbui. Een ander voorbeeld hiervan is het Gilgamesj epos.

Man corrupted his world, and filled it with violence. So we must be destroyed.

Uniek voor ons Bijbelse verhaal is de zondige wereld en God die iedereen straft door deze wereld letterlijk weg te spoelen. Iedereen? Neen, want aan Noa(c)h geeft God via een droom de opdracht een ark te bouwen om daarmee de dieren en zijn naasten te redden. Dat wordt dus de taak van Crowe, al zal de versie van Aronofsky bij menig kenner ook gefrons teweeg brengen. Zo is er namelijk sprake van reusachtige engelen, die bij mijn weten toch niet in het oorspronkelijke Bijbelverhaal voorkwamen.

In ieder geval, Noah wordt bij ons verwacht rond april 2014, en wat de testvisies van Paramount ook mogen beweren, mij vind je rond die tijd met open mond in een cinemazaal near you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.