Ritje op een Dinobot

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Je hebt pas een grand cru-filmzomer als er ook een dikke, vette, met explosies dooraderde Michael Bay-prent op het menu staat. In 2013 moesten we het doen met het makke tussendoortje Pain & Gain maar dit jaar speelt Bay opnieuw mee in de hoogste klasse. Met Transformers: Age of Extinction zit de regisseur al aan zijn vierde prent over de robots in disguise. En die moet de franchise een nieuwe richting uitsturen. De menselijke cast van de vorige drie delen werd daarom de laan uitgestuurd en vervangen door o.a. Mark Walhberg, Nicola Peltz (The Last Airbender) en Kelsey Grammer. Keren gelukkig wel terug, de Autobots en de Decepticons. Het zou anders maar een tamme Transformer-film worden.

Wat het verhaal wordt van Age of Extinction is nog niet helemaal duidelijk. De officiële synopsis is uiterst kort: een monteur (Wahlberg) en zijn dochter (Peltz) doen een ontdekking waardoor ze de Autobots, de Decepticons én een paranoide overheidsagent op hun dak krijgen. That’s it.

Al doet het verhaal in een film over transformerende auto’s nu ook weer niet zoveel ter zake, zie ook de eerste drie Transformers-films. Uiteindelijk is elke schaduw van een plot een flauw excuus om heel veel sh*t op te blazen. De eerste teaser van de film steekt dat ook niet onder stoelen of banken. Explosies groot en klein (lees: vooral groot) zijn in veelvoud van de partij. En tussen schroot en puin ontdek je ook de triomfantelijke intrede van de Dinobots. En die zien er net iets anders uit dan die uit de jaren ’80 tekenfilmreeks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.