Smurfin ontvoerd naar Parijs

Sony Pictures

Sony Pictures

Wie twee jaar geleden The Smurfs is gaan bekijken, weet maar al te goed waarom regisseur Raja Gosnell met een tweede film op de proppen komt. Vijftig jaar nadat de Belgische striptekenaar Peyo de geweldig populaire mannetjes uitvond, kwam de Amerikaanse regisseur Gosnell op het idee een mooie 3D-animatie film uit te brengen over de hele wereld. De film, die zich afspeelde in het Amerikaanse New York, werd een succes aan de kassa. Tot zelfs in Japan zijn ze dol op de Belgische blauwe mannetjes.

In juli dit jaar stelt Spielberg The Smurfs 2 voor. De nieuwe film, die ook in 3D te bekijken zal zijn, laat de gigantische stad New York voor bekeken en speelt zich grotendeels af in Parijs. Wat spijtig is is dat er geen enkele link wordt gelegd met het geboorteland van de blauwe mannetjes: België.

Gargamel, de boze tovenaar waarvoor de smurfen vrezen, heeft sinds kort zijn eigen smurfen-achtige wezentjes ontworpen. Maar al snel merkt hij dat hij échte smurfen nodig heeft. Omdat smurfin de enige is die de spreuk kent om ze tot echte smurfen te laten omtoveren, ziet Gargamel maar één oplossing. Hij ontvoert smurfin naar de Franse hoofdstad, waar hij bekend staat om zijn macht. Maar de mede-smurfen laten dit niet zomaar gebeuren. Ze komen in actie en zetten zelfs hun New Yorkse, menselijke vrienden in om smurfin te redden.

Hoewel er op korte tijd al talloze posters over de nieuwe film zijn verschenen, gaf Sony Pictures eergisteren de eerste volledige affiche vrij. The Smurfs 2 is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Sony Pictures

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.