Charlize Therons hoogtepunten & sextape

Paramount Pictures

Charlize Theron maakt tegenwoordig indruk met haar gelaagde vertolking van 30-jarig pubermeisje in Young Adult. In deze hedendaagse zedenschets toont Jason Reitman (Up in the Air, Thank You for Smoking, Juno) hoe volwassen worden alsmaar meer wordt uitgesteld en hoe onhip het is je verantwoordelijkheid te nemen. Even terugblikken om te zien hoe deze Zuid-Afrikaanse blondine uitgroeide tot een vaste waarde in Hollywood.

RCV

The Cider House Rules (1999)

In deze filmadaptatie van de roman van John Irving krijgt Theron een mooie vrouwelijke bijrol en valt ze niet enkel op door haar, ahum, uitstraling, maar ook door de ernst die ze in het personage kan steken. The Cider House Rules gaat hoofdzakelijk over het thema van illegale abortus. Michael Caine won een Oscar voor zijn rol als arts en hoofd van een weeshuis waar een jonge vrouw (Theron) komt aankloppen om een ongewenste zwangerschap te laten beëindigen. Ze raakt dan iets te goed bevriend met de assistent van de dokter (Tobey Maguire).

Paramount Pictures

The Italian Job (2003)

In deze actie-blockbuster past Theron perfect in de rest van de sterrencast. Zelfs de non-believers moeten toegeven dat de chemie tussen Mark Wahlberg en Charlize wérkt en de luchtige glamour haar even goed afgaat. Een film die draait rond snelheid van zowel wagens als dialogen, jeugdig en sexy, maar misschien tenenkrullend voor de diehards die de originele versie met Michael Caine verkiezen.

 

Media 8 Entertainment

Monster (2003)

In hetzelfde jaar gooide Theron het roer helemaal om met Monster van Patty Jenkings. Voor deze biografische film over het leven Aileen Wuornos, een Amerikaanse prostitué die seriemoordenaar werd, kwam Theron 15kg bij en werd ze door het make-up departement omgetoverd tot een monster van een vrouwmens. De rol leverde haar een Oscar op voor beste vrouwelijk hoofdrol en plotsklaps ook het respect van een groot aantal filmliefhebbers.

The Burning Plain (2008)

Naast komedie (Arrested Development, Hancock) koos Charlize Theron ook voor geëngageerd drama met In the Valley of Elah, North County en ook The Burning Plain. In deze laatste speelt ze een vrouw die door het verleden getormenteerd wordt en een zowel mentale als fysieke reis onderneemt om haar kwelgeesten te sussen. Guillermo Arriaga, de scenarist van Alejandro Gonzalez Inarritu, werkte nogmaals zijn eigen demonen uit in zijn eerste eigen film. Maar Charlize legt het maar al te graag in haar woorden uit aan Ward Verrijcken.

Snow White and the Huntsman en Promtheus (2012)

Maar het filmjaar begint nog maar pas voor Charlize Theron. Menige filmliefhebber kijkt uit naar de update van het Sneeuwwitje-sprookje waarin Charlize niemand minder dan de boze koningin speelt en naar de veelbelovend Alien-prequel, aan de zijde van Michael Fassbender, rijzende ster Noomi Rapace en Guy Pearce. Als aprilgrap maakte ze vorige week trouwens ook haar eigen fake sextape. Niet te missen, behalve dan voor de gevoelige en minderjarige kijker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.