Spotlight: Evan Peters

FX

FX

Ken je dat gevoel wanneer je een acteur/actrice ergens ziet spelen en je denkt bij jezelf: “Waarom, oh waarom heb ik die niet eerder opgemerkt?” Dat dacht ik dus ook over Evan Peters toen ik de twee eerste seizoenen van American Horror Story had uitgekeken. Ik heb namelijk enorm genoten van zijn getormenteerde, poëtische psychopaat Tate Langdon die je sterk aan Romeo doet denken. Die rol zorgde tevens voor Peters’ doorbraak. Maar ook de simpele, nogal naïeve Kit Walker met zijn boy next door-uitstraling vergeet je niet zo snel.

A lot of people don’t know that I’m really a silly guy. I don’t take anything seriously. It takes a lot of energy for me to take something seriously.

FX

Een van de redenen voor Evan Peters’ “onbekendheid” kan natuurlijk zijn omdat hij met vrij kleine series begon, zoals The Days, Phil of the Future en Invasion. Hoewel hij me daar hoe dan ook niet zou opvallen, omdat ik die series niet ken. Anderzijds geef ik wel toe dat Peters me volledig voorbijging in Tommy O’Havers An American Crime en in Matthew Vaughns Kick-Ass. Shame on me, ‘cause I missed him twice! Verder was Peters kort te zien in een aflevering van House M.D. en The Office.

I guess creepy comes natural to me – I hate to say that.

Evan Peters’ acteerambitie zou zijn ontstaan toen hij op vijftienjarige leeftijd geobsedeerd raakte door de Olsen-tweelingen en hen wanhopig wou ontmoeten. De beste manier om dat te doen, was volgens Peters een acteur te worden. Allé kom, die twee waren dan toch ergens goed voor. Thank you, girls! En zo zie je maar: where there’s a will, there’s a way!

Peters’ carrière loopt momenteel in een geleidelijk stijgende vaart. Op zijn agenda staan voorlopig het derde seizoen van American Horror Story: Coven, Tony Aloupis’ regiedebuut Truck Stop en Bryan Singers X-Men: Days of Future Past.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.