Spotlight: Jimmi Simpson

NBC

NBC

De eerste keer dat ik Jimmi Simpson zag, was in It’s Always Sunny in Philadelphia. Een van de geniaalste series ooit gemaakt! Simpson is een heel goeie vriend van de maker Rob McElhenney. In de serie speelt hij Liam McPoyle, een rare creep die constant in een badjas rondloopt, dol is op melk en een incestueuze relatie heeft met zijn broer Ryan (Nate Mooney). Geloof me, het is echt veel grappiger dan het klinkt.

FX

De tweede beste rol van Simpson was Armstrong uit Shawn Levy’s Date Night. Een lompe, licht agressieve en corrupte agent spelen paste hem wel. Veel meer dan zijn rol in Timur Bekmambetovs Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Niet dat er anders veel goeds in die film zat.

We’re taking you bitches hostage.

Verder is Simpson vooral bekend uit de series Breakout Kings, Psych en Late Show with David Letterman. Maar ook uit een aantal afleveringen van 24, Carnivàle en My Name Is Earl. Hij was bovendien te zien in de films Zodiac (David Fincher) en White House Down (Roland Emmerich).

Een zeer indrukwekkend cv dus. En zijn toekomst ziet er ook al niet slecht uit. Zo speelt Simpson in het volgende seizoen van House of Cards op Netflix, naast niemand minder dan Kevin Spacey! Je mag hem ook verwachten in het filmdebuut van Psychacteur James Roday, Gravy, en in The Last Time You Had Fun van Mo Perkins. Busy Jimmi! Bekijk de video onderaan en zeg dat hij niet geweldig is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.