Stevig voorgerecht voor Cloud Atlas

Cloud Atlas

Benelux Film Distributors

We hadden tot nu toe niet overdreven veel gehoord of gezien van Cloud Atlas. Daar is echter verandering in gekomen met een trailer van maar liefst een kleine 6 minuten! In het gelijknamig boek van David Mitchell worden 6 verhaallijnen met elkaar verweven. Hoe hebben de Wachowski‘s dit verfilmd?

In de trailer wordt er een stukje van de sluier opgelicht. Een stukje weliswaar want helemaal duidelijk wordt het nog niet. Er wordt niet rechtstreeks getoond hoe ze de verhaallijnen hebben verweven. Toch heb je aan het einde het gevoel dat alles op zijn plaats zal vallen. Visueel is het bovendien een lust voor het oog. Iets wat we ondertussen wel verwachten van de Wachowski’s. De verschillende settings worden stuk voor stuk erg mooi in beeld gebracht. Daarbij komt elke tijdsperiode uit het verhaal aan bod.

Wie houdt van verhalen binnen verhalen zal in Cloud Atlas zijn gading vinden. Ik denk dan bijvoorbeeld ook aan liefhebbers van Christopher Nolans Inception. Of de film een even overtuigend resultaat zal zijn als Inception weten we vanaf oktober. Maar het ziet er veelbelovend uit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.